Fađoli u kladioničarskom paklu: Alegri me zamijenio zbog greške, a ja sam zbog dugova plakao pred kamerama

Mladi fudbaler Juventusa pred tužiocem pričao o paklu koji je prošao zbog ilegalnog klađenja, kaže da je bio dužan oko tri miliona eura, kao i da su mu prijetili kako će mu polomiti noge

14494 pregleda 1 komentar(a)
Fađoli, Foto: Reuters
Fađoli, Foto: Reuters

Afera "Ilegalno klađenje" potresa Italiju, a pakao u koji se upleo i koji je prošao, pred tužiocem detaljno je opisao Nikolo Fađoli, mladi fudbaler Juventusa koji je kažnjen sa sedam mjeseci zabrane igranja.

On se zajedno sa reprezentativcima Italije Sandrom Tonalijem i Nikolom Zaniolom našao u centru skandala oko klađena, a kako kaže sve je krenulo iz dosade.

"Svaki fudbaler koji u početku ima mnogo slobodnog vremena na kraju doživi uzbuđenje kockanja kako bi prevazišao dosadu", počeo je priču pred tužiocem Fađoli, a prenosi "Tutosport".

Dodaje da kako vrijeme prolazi sve to postaje opsesija.

"U početku je sve bilo samo zabavno, ali vremenom sam se našao u stanju stresa izazvanog dugovima", priča mladi fudbaler.

Zanimljiva situacija dogodila se tokom proljeća 2023, kada je na meču između Juventusa i Sasuola napravio grešku zbog koje ga je trener Masimilijano Alegri odmah zamijenio.

"Plakao sam na klupi, a razlog je bio jer sam razmišljao o svojim kladioničarskim dugovima".

U vremenu kada je igrao za Kremoneze majka ga je savjetovala da ide na liječenje.

"Pošao sam nekoliko puta, imao sam iluziju da mogu bez toga. Igrao sam opsesivno ispred televizora na bilo koji sportski događaj koji sam gledao - čak i Seriju B i Legu Pro. Uz to su postoje i opklade na faulove i žute kartone, to su mi predložili, ali nisam prihvatio, jer je to protiv moje etike", kaže on.

Pred tužiocem je naglasio da je Sandro Tonali bio taj koji mu je predložio da igra na sajtu za ilegalno klađenje.

"Tonali me je lično nagovorio da se registrujem jednom od tih sajtova, ali ne znam da li se on kladio na fudbalske događaje - samo sam čuo da ima mnogo kockarskih dugova", rekao je Fađoli.

Otkrio je da se prvo kladio na teniske događaje, a zatim na fudbal i objasnio da to nikada nije radio na Kremoneze ili Juventus, klubove za koje je igrao. Dodao je i da Juve nij znao za njegove opklade.

Govorio je i kako je pozajmljivao novac.

"Od Federika Gatija sam tražio 40.000 eura, ali sam mu rekao da mi je potrebno da kupim sat i da mi je majka blokirala račune. Radu Dragušin mi je pozajmio 40.000 - to mi je bilo potrebno da bih otplatio dug. U Milanu sam kupio vrijedne rolekse. Ponekad sam satove isporučivao sam, ponekad su vlasnici kladioničarskih platformi dolazili da ih preuzmu od zlatara", otkrio je Fađoli.

I tako, dug je stigao do čak tri miliona, naglasio je Fađoli.

"Zbog svega sam počeo da dobijam teške prijetnje, bilo je i onih koji su mi rekli da će mi polomiti noge. Mislio sam da samo igram da otplatim dug", zaključio je Fađoli.

Bonus video: