Fudbaler Nice suspendovan zbog antisemitske objave na društvenim mrežama

Atal je na društvenim mrežama podijelio, a ubrzo i obrisao video koji poziva na "crni dan za Jevreje". On se odmah izvinio, a njegov gest osudio je Fudbalski savez Francuske

2047 pregleda 0 komentar(a)
Atal, Foto: Printscreen YouTube/OGC Nice
Atal, Foto: Printscreen YouTube/OGC Nice

Fudbalski klub Nica suspendovao je danas svog igrača Jusefa Atala koji je navodno podijelio antisemitski video na društvenim mrežama u vezi sa sukobima u Izraelu i Gazi.

Atal je na društvenim mrežama podijelio, a ubrzo i obrisao video koji poziva na "crni dan za Jevreje". On se odmah izvinio, a njegov gest osudio je Fudbalski savez Francuske.

Tužilaštvo u Nici pokrenulo je preliminarnu istragu protiv Atala pod optužbom za "odbranu terorizma", dok je njegov klub Nica saopštio da je 27-godišnji alžirski fudbaler suspendovan do daljeg, prenio je BBC.

"Fudbaler je priznao grešku tako što je brzo povukao podijeljenu objavu i izvinio se u pisanoj formi. Ipak, s obzirom na prirodu podijeljene objave i njenu ozbiljnost, klub je odlučio da odmah preduzme disciplinske mjere protiv igrača prije bilo kakve radnje koju mogu preduzeti sportski i pravni organi", navodi se u saopštenju francuskog kluba.

Atal je ove sezone odigrao šest prvenstvenih utakmica za Nicu.

Bonus video: