Omladinke čekaju kvalifikacije, na spisku 20 igračica

Turnir preliminarne runde je od 25. do 31. oktobra u Austriji

2325 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Žensku omladinsku fudbalsku reprezentaciju od 25. do 31. oktobra čeka učešće na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rivali su Austrija, Danska i Poljska, plasman u elitnu rundu izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji bude četvrti u narednoj fazi igrati u Ligi B.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je oblavljeno da će selekciju u Austriji voditi Ivan Tatar, saradnik selektora Mirka Marića koji ima obaveze sa seniorskim nacionalnim timom.

"Očekuju nas tri veoma teške utakmice. Narednih dana treniraćemo naporno, nadam se da će sve igračice koje su na spisku biti zdrave i da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici. Kroz te mečeve vidjećemo i na koga sve možemo da računamo za A reprezentaciju. Bićemo oslabljeni neigranjem povrijeđene Lidije Stanić i Ajše Kalač, koja će biti sa seniorkama, ali i pored toga cilj ostaje da u sva tri meča budemo na što većem nivou", rekao je je Tatar.

Crna Gora prvi meč igra protiv Austrije 25. oktobra, tri dana kasnije je rival Danska, a 31. u mjesecu Poljska.

Na spisku su:

Golmanke: Jovana Žugić (Ekonomist), Marija Vuković (Budućnost);

Odbrana: Tanja Malesija, Vlada Milović (Budućnost), Mia Baturan (Breznica), Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Tijana Janković, Tijana Đurđevac (Ekonomist), Nela Kolić (Zora);

Vezni red: Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Larisa Đurković, Ivana Boričić (Budućnost), Katarina Čađenović (Breznica), Mia Vukčević (Mladost);

Napad: Ana Krivokapić, Bojana Tomašević, Marija Kavaja (Mladost), Tatjana Osmajić (Breznica), Tamara Milović (Ekonomist).

Bonus video: