"Slučaj Mesi" - zašto Argentinac još nije produžio ugovor sa Barsom

Navijači Barselone su zabrinuti posljednjim dešavanjima, nakon odlaska Nejmara, i nemogućnosti ili nesposobnosti čelnika kluba da mu nađu zamjenu
3 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2017. 08:05h

Mančester siti će pokušati da ubijedi Lea Mesija da ode iz Barselone, a klub iz Engleske može da plati otkupnu klauzulu od 300 miliona eura, pišu već dva dana svjetski mediji.

Pep Gvardiola je nakon sinoćnje utakmice sa Evertonom bio kratak na tu temu.

"Ne znam ništa o tome, ali ako neko može da plati 300 miliona - platiće. Ako neko ima toliko novca, onda je sve moguće", rekao je Gvardiola.

Navijači Barselone su zabrinuti posljednjim dešavanjima, nakon odlaska Nejmara, i nemogućnosti ili nesposobnosti čelnika kluba da mu nađu zamjenu.

Bivši predsjednik Đoan Laporta pozvao je Đozepa Bartomeua da se povuče, a nekadašnji kandidat za mjesto prvog čovjeka Barse Agusti Benedeto smatra da je situacija sa Leom Mesijem dramatična.

"Apsolutno nije normalno da Mesi još nije stavio potpis na ugovor. Iz kluba kažu da je sve dogovoreno, ali je Bartomeu rekao da će u julu ugovor biti potpisan. Zašto nije - jasno je da se Mesi oko nečega dvoumi", kazao je Benedeto.

Mesijev ugovor ističe u julu naredne godine - to znači da će najbolji igrač današnjice biti slobodan igrač, da će moći da ode iz kluba bez obeštećenja, ukoliko se ugovor ne produži.

"Tehnički, Mesi u januaru može da kaže - idem. 'Slučaj Mesi' bi mogao da bude mnogo veći nego 'slučaj Nejmar', a Bartomeu očigledno nije sposoban da završi posao do kraja", rekao je Benedeto.

Bivši kandidat za predsjednika je potencirao loš učinak u prelaznom roku.

"Izgleda da će doći Seri iz Nice, a on je još jedan vezni igrač. Ako on dođe, imaćemo 11 veznih igrača u timu. Otišao je Nejmar, a došao Paulinjo. To su loše odluke", rekao je Benedeto.

Bonus video: