Rezultat poluvremena utakmice Belgija - Švedska je i konačan

Utakmica između Belgije i Švedske, prekinuta u ponedjeljak na poluvremenu (1:1) zbog terorističkog napada u Briselu, neće morati da se ponavlja

3691 pregleda 0 komentar(a)
Lukaku će odigrati 45 minuta manje u borbi za najboljeg strijelca kvalifikacija, Foto: REUTERS
Lukaku će odigrati 45 minuta manje u borbi za najboljeg strijelca kvalifikacija, Foto: REUTERS

Utakmica između Belgije i Švedske, prekinuta u ponedjeljak zbog terorističkog napada u Briselu, neće morati da se ponavlja, odlučila je danas Evropska fudbalska unija - Uefa.

Kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo Belgija-Švedska prekinut je na poluvremenu iz bezbjedonosnih razloga pri rezultatu 1:1.

Dvojica švedskih državljana ubijena su prije meča u terorističkom napadu.

Upravno tijelo evropskog fudbala saopštilo je da je rezultat na poluvremenu "potvrđen kao konačan".

"Svakom timu se dodeljuje po jedan bod, a tabela Grupe F će biti ažurirana u skladu sa tim. Svaka suspenzija se smatra odsluženom i pojedinačni žuti kartoni ostaju važeći", dodala je Uefa.

Utakmica u ponedeljak je počela dok je napadač još bio na slobodi, jer su belgijske vlasti i policija smatrale da je stadion "najbezbjednije mjesto".

U tom trenutku je bila u toku potraga velikih razmjera i Belgija je podigla svoju terorističku uzbunu na najviši nivo.

Utakmica je prekinuta na poluvremenu kada su igrači i osoblje saznali za napad, a navijači su zamoljeni da ostanu na stadionu.

"I Kraljevski belgijski fudbalski savez i Švedski fudbalski savez, s obzirom na okolnosti, eksplicitno su izrazili želju da ne igraju preostalo vrijeme meča i da rezultat na poluvremenu ostane konačan", saopštila je Uefa.

"Rezultat ove utakmice ne utiče na kvalifikacije Grupe F, jer je Belgija matematički obezbijedila učešće na Euru, dok je Švedska bez teoretskih šansi za plasman", dodala je Uefa.

Bonus video: