Mirko Vučinić osuđen na dvije godine zatvora uslovno, poreskim organima nije prijavio iznos od blizu šest miliona eura

Presudu je donijela sutkinja Valerija Fedele, a po nalogu istražnog sudije Serđa Tosija i već je započeta preventivna konfiskacija imovine u vrijednosti poreske utaje - tekući računi, pokretna i nepokretna imovine (vile, stanovi, motori), piše Korijere delo Sport

35117 pregleda 84 reakcija 32 komentar(a)
Vučinić prilikom potpisavanja ugovora sa Al Džazirom, Foto: Al Jazeera
Vučinić prilikom potpisavanja ugovora sa Al Džazirom, Foto: Al Jazeera

Proslavljeni crnogorski fudbaler i trenutno član stručnog štaba naše reprezentacije Mirko Vučinić osuđen je na dvije godine zatvora uslovno zbog utaje poreza, objavio je Korijere delo Sport.

Isti list navodi da je bivši napadač Lećea, Rome i Juventusa osuđen, jer italijanskim poreskim organima nije prijavio iznos od blizu šest miliona eura, koje je zaradio u periodu od 2014. do 2017. godine kada je igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Al-Džaziru.

Korijere dodaje da presuda, koju je izrekao prvostepeni sud u Lećeu, proizilazi iz optužbe za lažno izjašnjavanje.

Presudu je donijela sutkinja Valerija Fedele, a po nalogu istražnog sudije Serđa Tosija i već je započeta preventivna konfiskacija imovine u vrijednosti poreske utaje - tekući računi, pokretna i nepokretna imovine (vile, stanovi, motori), piše Korijere.

Vučinić će imati pravo žalbe na ovu odluku suda.

Vučinićeva odbrana još ranije je tvrdila da je poresko prebivalište njihovog klijenta bila u Abu Dabiju, a ne u Italiji gdje je proveo veći dio karijere.

S druge strame, tužilac Masimilijano Kardući - koji je inače tražio kaznu od četiri godine zatvora - naglasio je da je Vučinić morao da plati porez u Italiji.Mediji sa Apenina prije četiri godine su pisali da je Vučinić 2014. trebalo da plati 1,4 miliona eura, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade eura na ime poreza.

Bonus video: