Lider spreman za ulogu favorita, Sutjeska bi prečicom u vrh

Nastavlja se Meridianbet 1. CFL nakon reprezentativne pauze: Dečič protiv Mladosti Lob.bet, Sutjeska pod imperativom protiv Jedinstva u Nikšiću. Mornar u Tivtu za nastavak sjajne serije, Petrovac u Pljevljima. Sjutra derbi kola Jezero - Budućnost

4592 pregleda 2 komentar(a)
Stefan Milić (Dečić), Foto: FSCG
Stefan Milić (Dečić), Foto: FSCG

Nakon četiri uzastopne pobjede, trijumfa nad aktuelnim šampionom, ekipom Budućnosti, te proboja na prvo mjesto, fudbaleri Dečića suočavaju se sa ulogom koju nisu imali u dosadašnjem dijelu sezone - ulogom apsolutnog favorita, kakvu imaju već danas kao domaćini protiv pretposljednje Mladosti Lob.bet (15 h).

Kako će izabranici Milorada Pekovića snaći u ovoj, barem psihološki, drugačijoj poziciji nego ranije, vidjeće se već u današnjem meču.

Tuzani na vrhu imaju bod više od Budućnosti, koja u nedjelju u derbiju kola gostuje trećeplasiranom Jezeru u Beranama.

“Favoriti ili ne, isto prilazimo meču - poštujemo svakog rivala, svjesni da moramo da damo 100 odsto mogućnosti kako bismo nastavili seriju pobjede. Naravno da prihvatamo ulogu favorita, ali to na papiru ne znači ništa prije nego što utakmica počne. Svjesni smo da imamo protiv sebe rivala koji se sprema kao i mi, koji trenira kao i mi, koji želi da pobijedi, baš kao i mi. I sigurno je da neće bit lako”, smatra defanzivac Dečića Stefan Milić.

Četiri pobjede vezali su Tuzani od dolaska novog trenera Milorada Pekovića - slavili su u Bijelom Polju protiv Jedinstva, Arsenala u Tivtu, Petrovca u Petrovcu, te Budućnosti kao domaćini.

“Ako vidimo seriju, onda pauza u prvenstvu od 14 dana možda i nije došla u pravo vrijeme, ali gledamo i neke pozitivne stvari. Imali smo više vremena da se još bolje upoznamo sa novim trenerom, da još bolje ukapiramo šta očekuje i šta traži od nas, imali smo prave treninge tako da u tom smislu možda i nije loše što smo imali predah od takmičarskih duela”, istakao je Milić.

A pauza je definitivno prijala fudbalerima Sutjeske Meridianbet, koji su u dosadašnjih 12 kola slavili samo tri puta i imaju imperativ pobjede kraj Bistrice protiv Jedinstva France (15 h).

Nikšićani žele prečicom u vrh, koji, uprkos svemu, nije predaleko, jer vodeći Dečić ima šest bodova više.

“Očekuje nas teška utakmica jer nismo pred pauzu imali očekivane rezultate. Iskoristili smo zato reprezentativnu pauzu da analiziramo i uvidimo gdje smo griješili, da oporavimo ekipu ali i da dođe do ‘hemije” u sastavu. Smatram da smo pauzu odlično iskristili i da ćemo osvojiti tri boda”, obećao je vezista Balša Boričić.

Po treneru Vladimiru Jankoviću, igre koje je njegova ekipa prikazala u tri posljednja meča, protiv Arsenala (1:1), Mornara (poraz 1:0) i Jezera (1:1) uopšte nisu bile problem, već nešto drugo.

“Samo da popravimo realizaciju, ali ne može da ne ohrabruje igra i broj stvorenih prilika, odnosi snaga na terenu tokom utakmica sa rivalima. Ali, konstatujemo veliki broj stativa, prečki, promašenih zicera - kazao je Janković i dodao:

“Tokom pauze smo se i pripemali da ispunimo velika očekivanja i da ekipa dođe do nivoa da pogađa iz šansi koje dođu iz igre. Mada, tu nekada zasmeta i neka viša sila”.

Arsenal u Tivtu dočekuje Mornar, koji je četvrti na tabeli i u seriji od sedam utakmica bez poraza, dok Petrovac u Pljevljima gostuje Rudaru, koji je i dalje na samo jednoj pobjedi.

Jezero i Budućnost igraju u nedjelju.

Parovi 13. kola

Subota

ARSENAL - MORNAR (15 h)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

SUTJESKA MERIDIANBET - JEDINSTVO FRANCA (15)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

RUDAR - PETROVAC (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

DEČIĆ - MLADOST LOB.BET (16)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: