Raskol u Liverpulu dva dana pred Rim: Klopa napustio vjerni pratilac

Buvač, za kogi mnogi tvrde da je "mozak" svih Klopovih ekipa, u posljednje vrijeme bio je, navodno, skrajnut u odlučivanju o taktici i sastavu tima, a odnos dvojice dugogodišnjih fudbalskih saputnika i prijatelja naglo je zahladio
0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2018. 07:47h

Samo dva dana pred revanš polufinala Lige šampiona sa Romom, stručni štab Liverpula napustio je prvi saradnik Jirgena Klopa i njegov vjerni pratilac Željko Buvač.

Kako navode engleski mediji, srpski trener koji sa Klopom sarađuje od 1992. godine, odlučio je da ode nezadovoljan statusom u stručnom štabu.

Buvač, za kogi mnogi tvrde da je "mozak" svih Klopovih ekipa i tvorac tzv. "gegenpressinga", u posljednje vrijeme bio je, navodno, skrajnut u odlučivanju o taktici i sastavu tima, a odnos dvojice dugogodišnjih fudbalskih saputnika i prijatelja naglo je zahladio.

Buvač je bio na klupi, u subotu protiv Stouka, ali nije bio aktivan kao do sada, već se Klop umjesto sa njim tokom igre konsultovao sa Peterom Kravjecom, drugim asistentom.

Moguće je, navode, mediji da će Buvač, formalno, ostati u stručnom štabu do kraja sezone, ali bez uticaja na rad prvog tima.

Fudbaleri Liverpula u srijedu gostuju Romi, sa prednošću 5:2 iz prvog polufinalnog meča Lige šampiona na Enfildu.

"Redsi" su posljednji put igrali u finalu 2007. godine.

Bonus video: