Het-trik Šarkića, Dečić furiozan, Sutjeska konačno slavila, pobjeda Rudara, neriješeno u Tivtu

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi danas odigrane četiri utakmice 13. kola

38028 pregleda 71 reakcija 25 komentar(a)
Oliver Šarkić postiže drugi gol, Foto: FSCG
Oliver Šarkić postiže drugi gol, Foto: FSCG
Ažurirano: 21.10.2023. 19:39h

Fudbaleri Dečića savladali su danas Mladost 4:1 u 13. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, odigrali još jedan dobar meč, zabilježili petu pobjedu zaredom i učvrstili se na prvom mjestu na tabeli.

Meč je obilježio Oliver Šarkić, koji je upisao het-trik i jednu asistenciju. Šarkić je prvi gol postigao u trećem minutu poslije centaršuta Džonatana Drešaja, da bi tri minuta kasnije drugi put zatresao mrežu. Ovog puta je akciju počeo Augusto, golman Nikola Ivanović je izletio iz kaznenog prostora, a Đoljaj asistirao Šarkiću, koji je bez problema postigao gol.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo, otklonjene su u 15. minutu - Šarkić je ovog puta asistirao, a u listu strijelaca se upisao Ognjen Stijepović.

Interesantno da je trener Mladosti Radisav Dragićević neočekivano ostaviona klupi standarnog golmana, povremenog reprezentativca Miloša Dragojevića, bivšeg reprezentativca Aleksandra Šofranca, kao i mladog reprezentativca Ljubomira Pejovića.

U drugom poluvremenu, tačnije u 60. minutu, Dečić je postigao četvrti, a Šarkić treći gol, nakon lijepe akcije i asistencije Draška Božovića.

Poraz Mladosti ublažio je Maraš u 82. minutu.

Nakon tri vezana meča bez pobjede, fudbaleri Sutjeske su konačno slavili - Nikšićani su danas na domaćem terenu savladali Jedinstvo 2:0.

Sutjeska je povela u 78. minutu kada je Srđan Krstović počeo akciju, koju je golom završio mladi Janis Begdadi. Konačan rezultat postavio je mladi reprezentativac Igor Pajović nakon greške golmana Sergeja Joksimovića. Golman Jedinstva je, u želji da loptu pošalje što dalje od gola, pogodio Pajovića i lopta je završila u mreži.

Fudbaleri Sutjeske
foto: FSCG

Ekipa Vladimira Jankovića je bila bolji rival, u drugom poluvremenu je šansu sa oko šest-sedam metara imao Adrijan Rudović, ali je njegov udarac odbranio Joksimović, da bi nakon jednog kornera i Krstović pogodio prečku.

Gosti u drugom dijelu nisu zaprijetili, a najbolju šansu su imali u šestom minutu kada je nakon jedne kontre Alija Krnić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Vladan Giljen odbranio taj udarac.

Zanimljivo je bilo u Tivtu gdje su bodove podijelili Arsenal i Mornar - 2:2.

Domaća ekipa je povela već u sedmom minutu - fudbaleri Mornara su izgubili loptu na sredini terena, Boban Đorđević je pronašao Damjana Mugošu, koji je zatresao mrežu.

Gosti su do izjednačenja stigli u 15 minutu, kada je Siniša Stevanović šutirao sa oko 30 metara, lopta je po lošem terenu nezgodno odskočila i prevarila golmana Dušana Puletića. Barani su preokret kompletirali u 22. minutu - Stevanović je sa desne strane centrirao, a Velimir Ljutica sam na drugoj stativi glavom zatresao mrežu.

Arsenal je do odlaska na odmor, ipak, izjednačio - Irfan Šahman je centrirao, Boban Đorđević glavom šutirao, Stefan Popović odbranio, ali je lopta ponovo došla do Đorđevića, koji je ovog puta bio precizan.

U nastavku je Mornar mogao do pobjede, a najbolju priliku u 60. minutu nije iskoristio Balša Dubljević. Nakon njegovog udarca lopta je pogodila stativu. Ekipa iz Bara je, računajući i Kup, devet mečeva zaredom bez poraza.

Slavlje fudbalera Mornara
Slavlje fudbalera Mornarafoto: FSCG

Rudar je u Pljevljima savladao Petrovac 1:0 i stigao do druge pobjede ove sezone.

Jedini gol je postigao Vasko Kalezić u 61. minutu.

Gosti su u prvom dijelu imali dobre šanse - prvo je Aleksa Vujović u želji da centrira pogodio prečku, da bi u sudijskoj nadoknadi Slobodan Babić sa oko 10 metara šutirao preko gola.

U nedjelju (18) na programu je utakmica između Jezera i Budućnosti.

Rezultati

Rudar - Petrovac 1:0

Vasko Kalezić 61.

Arsenal Tivat - Mornar 2:2

Damjan Mugoša 7, Boban Đorđević 40 - Siniša Stevanović 15, Velimir Ljutica 22.

Sutjeska Meridianbet - Jedinstvo Franca 2:0

Janis Begdadi 78, Igor Pajović 90.

Dečić - OFK Mladost Lob.bet 4:1

Oliver Šarkić 3, 6, 61, Ognjen Stijepović 15 - Aleksa Maraš 82.

Nedjelja

Jezero - Budućnost (18)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: