Siti strahovao i poslije 2:0: Haland se vratio golovima, šampion savladao Brajton i ispisao istoriju

"Građani" upisali 21. trijumf zaredom na svom terenu

2972 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brajton je stvorio probleme Mančester sitiju u drugom poluvremenu, ali bilo je kasno da da spriječi pisanje istorije na "Etihadu".

Aktuelni šampion je slavio 2:1 i to mu je 21. pobjeda zaredom na svom stadionu - njome je oborio rekord engleskog fudbala koji je bio u vlasništvu Mančester junajteda iz sezone 2010/11.

Ništa nije bilo jednostavno za Siti koji je dominirao u prvom dijelu, ali i očigledno pao u nastavku kada su "galebovi" pokazali zašto su ekipa od koje strahuju favoriti.

A nije moglo bolje da počne za prvaka Evrope. Hulijan Alvares je na pas Žeremija Dokua načeo protivnika u 7. minutu, a u 19. je Erling Haland prekinuo niz bez pogotka.

Upisao se Norvežanin poslije 365 minuta - uradio je to preciznim udarcem sa 20 metara kada ga je pomalo i potcijenila odbrana Brajtona...

Siti je do 60. minuta mogao i da vodi 3:0, ali izmjene koje je u drugom poluvremenu napravio menadžer Brajtona Roberto de Zerbi su okrenule stvari.

Šansa Paskvala Grosa je bila samo upozorenje prije nego su se gosti zaista vratili u meč - smanjio je Ansu Fati dvadesetak minuta prije kraja poslije kontranapada i loše reakcije Manuela Akanđija koji je u sudijskoj nadoknadi dobio drugi žuti karton.

Siti je patio do kraja, ali Brajton sem dva prekida nije dočekao pravu priliku da zakine favorita za dva boda.

Peti trijumf je ostvario Njukasl koji se na "Sent Džejms parku" poigravao sa Kristal Palasom - 4:0.

Goleadu je najavio Džejkob Marfi u 4. minutu, potom su redom mrežu londonske ekipe tresli Entoni Gordon, Šon Longstaf i Kalum Vilson.

Vulverhempton je na strani bio bolji od Bornmuta (2:1), Brentford je kod kuće savladao Barnli (3:0), a pobjednika nije bilo u duelu Notingem foresta i Lutona - 2:2.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: