Čelsi je i ovo uprskao: Dominacija i dva gola prednosti nedovoljni protiv Arsenala

Remi u londonskom derbiju, iako su "plavci" dugo imali utakmicu pod kontrolom

7163 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izgledalo je da se Čelsi pomjerio s mrtve tačke i da je napokon stekao naviku pobjeđivanja, ali Arsenal je učinio da navijači "plavaca" opet nezadovoljno klimaju glavom.

Londonski derbi na "Stamford bridžu" je završen 2:2, iako je domaćin sve do 77. minuta imao prednost od dva gola i potpunu kontrolu.

Odavno publika na "Stamfordu" nije imala priliku da tako uživa, odavno se nije ni dogodilo da Čelsi bude dominantan u odnosu na protivnika, sve do petnaestak minuta prije kraja...

Kol Palmer je donio prednost domaćinu iz penala u 15. minutu poslije igranja rukom Vilijama Salibe i od tog momenta "tobdžije" kao da su upale u rupu...

I djelovalo je da je drugi pogodak, na samom startu drugog dijela, usmjerio derbi kada je Mihailo Mudrik je sa lijeve strane želio da centrira i prevario golmana Davida Raju kojeg je lopta preskočila na putu ka mreži.

Da je problem ovog Čelsija karakter vidjelo se u finišu poslije greška golmana Roberta Sančesa.

Španac je u želji da pošalje pas saigraču poslao loptu na nogu Deklanu Rajsu koji je iz prve proslijedio mrežu i smanjio na 2:1, a zlata vrijedan bod ekipi Mikela Artete donio je Lenadro Trosar u 84, samo šest minuta pošto je kročio na teren.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: