A da možda Ten Hag više vjeruje Megvajeru? Junajted ne gubi sa bivšim kapitenom, Dalo dao evrogol za pobjedu

Hari Megvajer odigrao 16. utakmicu otkad je u oktobru prošle godine postao rezervista, Mančester junajted upisao 15. pobjedu sa engleskim štoperom na gostovanju Šefild junajtedu (2:1)

9082 pregleda 0 komentar(a)
Diogo Dalo slavi pobjednički gol, Foto: Reuters/Molly Darlington
Diogo Dalo slavi pobjednički gol, Foto: Reuters/Molly Darlington

Hari Megvajer je prethodnih godina postao predmet šala na Ostrvu, ali podatak koji se pojavio na početku gostovanja Mančester junajteda u Šefildu je dokaz da možda najmanje krivica za kikseve "crvenih đavola" ima bivši kapiten.

Od oktobra prošle godine, kada je engleski štoper "ražalovan" i preseljen na klupu, tim Erika ten Haga je odigrao 42 utakmice i upisao 22 pobjede, 13 poraza i sedam remija, uz prosječno 1,3 primljeni gol.

S druge strane, na 15 utakmica kada je na terenu bio Megvajer, Junajted je upisao 14 trijumfa i poraz, a primio je svega 11 golova.

I večeras je Andre Onana vadio loptu iz mreže, ali je Junajted uradio najvažnije - savladao je imenjaka iz Šefilda (2:1) i došao na pet bodova od zone Lige šampiona.

Gosti su poveli golom Skota Mektomineja u 28. minutu, ali je Škot ubrzo skrivio penal, koji je iskoristio Oliver Mekbrni u 34.

Junajted je bio bolji nakon izjednačenja, Bruno Fernandeš i Sofijan Amrabat su pogađali prečku, Markus Rašford promašio zicer, da bi pobjedu sjajnim udarcem donio Diogo Dalo u 77. minutu.

Bonus video: