Novi poraz velikana: Ajaksovoj krizi se ne nazire kraj

"Kopljanici" nakon poraza od Utrehta 17. na tabeli Eredivizije, što mu je najgori plasman u klupskoj istoriji

6915 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ajax FC
Foto: Ajax FC

Šta se dešava sa velikanom i može li Ajaks gore od ovoga što je pokazao na startu sezone u Erediviziji?

U Amsterdamu su svi u nevjerici, situacija u klubu koja nije dobra već godinu se surovo prenijela na teren, pa Ajaks odjednom nema igrača klase na terenu koji bi u holandskom šampionatu mogao da pravi razliku.

Tabela govori da “kopljanika” nema nigdje, a posljednji u nizu poraza viđen je u Utrehtu gdje je domaćin slavio 4:3 i nanio bivšem prvaku Evrope neuspjeh u sedam kola.

Ajaks je trenutno 17. na tabeli - nikada u istoriji nije bio slabije plasiran u bilo kom periodu sezone. U seriji je od osam utakmica bez pobjede (u prvenstvu i Ligi Evrope), što se takođe nije dogodilo nikada do sada...

"Sve što nam ostaje da nastavimo da radimo i da vjerujemo u ono što radimo. Zaslužujemo kritike, Ajaks mora da izgleda bolje i da pobjeđuje", rekao je trener Moris Stajn.

Ajaks je u Utrehtu rano bio u minusu od dva gola, potom je za desetak minuta drugog poluvremena preokrenuo uz dva pogotka Islanđanina Kristijana Hlinsona i jedan Stivena Bergvajna.

Ko je poslije 3:2 očekivao da Ajaks konačno izađe na pravi put prevario se - uslijedio je preokret domaćina za nastavak crne serije giganta koji je 36 puta bio prvak države.

U sedam mečeva (ima dva manje od većine protivnika u ligi) Ajaks je dao samo 11 golova, primio je 16.

Navijače posebno boli debakl od šampiona Fejnorda na “Amsterdam areni” (4:0) od prije mjesec kada su poslije 20 minuta derbija, nakon što su gosti poveli 2:0, prekinuli utakmicu i izazvali nerede...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: