Kejn obara rekorde

Engleski napadač već na početku sezone pokazao koliko je bitan igrač za najveće ciljeve Bajerna

8215 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Bayern Munchen
Foto: Bayern Munchen

Sve ono što je tako dobro radio u Totennhemu, Hari Kejn je nastavio da potvrđuje u mnogo većem klubu gdje je i veći pritisak.

Možda Bundesliga nije tako jaka kao Premijer liga, ali majstoru je svejedno - engleski as rešeta mreže bez problema bilo da nosi dres Sparsa, Bajerna ili Engleske...

Kejn je u subotu bio strijelac u pobjedi Bavaraca nad Majncom (3:1) i postigao je deveti gol na osam ligaških mečeva. To do sada u Bajernu nije uradio niko, čak ni Robert Levandovski koji je posljednjih godina obarao brojne rekorde...

"Uživam da igram za ovaj tim. Znam da ću uvijek imati nekoliko šansi za gol. Početak je dobar, ali i mene i ekipu čeka puno posla ove sezone", rekao je Kejn.

Bajern u osam kola ima šest trijumfa i dva remija, pa je tek treći na tabeli - lider je Bajer sa dva boda više, drugi je Štutgart koji ima jedan prednosti u odnosu na dežurnog prvaka Njemačke.

"Majnc je komplikovano gostovanje, Bajern je tako izgubio u posljednja tri meča. I znali smo šta treba da radimo - rano smo poveli 2:0, ali smo do poluvremena primili gol koji je mogao da nas poremeti. Postalo je odjednom interesantno, ali imali smo sreću da brzo pogodimo za 3:1. To nam je omogućilo da budemo mirni", istakao je Kejn koji je od dolaska iz Totenhema na 11 utakmica upisao 10 golova i šest asistencija u svim takmičenjima.

Bajern već u utorak čeka novi izazov - gostovanje Galatasaraju u 3. kolu Lige šampiona.

Tim iz Minhena je lider nakon dvije runde sa maksimalnih šest bodova (pobijedio je Kopenhagen u Danskoj i Mančester junajted na “Alijanc areni”), pa u Istanbul ide da trijumfom praktično osigura plasman u osminu finala.

"Biće teško. Galatasaraj je pobjedom nad Junajtedom pokazao koliko je opasan, ima veoma dobar tim i nema dileme da je ovo jedno od težih gostovanja. Ipak, ako Bajern bude Bajern, onda mislim da se mi pitamo", zaključio je Kejn.

Bonus video: