Mark Giju i 33 sekunde koje su mu promijenile život: "Ta djeca nemaju straha"

Nova senzacija iz "vrtića" Ćavija Ernandesa na debiju u seniorskom fudbalu prve kontakte sa loptom pretvorila u gol koji je Barseloni donio pobjedu: Mark Giju - veni, vidi, vici, napisala je Barselona na svom sajtu

10416 pregleda 2 komentar(a)
Mark Giju slavi gol protiv Atletika, Foto: Reuters
Mark Giju slavi gol protiv Atletika, Foto: Reuters

Barselona - Atletik Bilbao, duel na čuvenom brdu Monžuik polako je išao ka tome da bude završen bez golova, a onda je u 79. minutu na teren kročio dječak od 17 godina, fudbaler sa brojem 38 na leđima nepoznat za većinu planete.

Samo 33 sekunde kasnije cijeli svijet znao je za njega - Mark Giju je nova senzacija iz "vrtića" Ćavija Ernandesa.

Momak koji je rođen 2006. na debiju u seniorskom fudbalu prve kontakte sa loptom pretvorio je u gol koji je Barseloni donio veliku pobjedu u jednom od derbija La lige (1:0).

"Mark Giju - veni, vidi, vici", napisala je Barselona na svom sajtu.

Da su mu 33 sekunde promijenile život pokazuju i društvene mreže, a madridska "Marka" je objavila da je Giju u trenutku kada je postigao gol imao oko 47.000 pratilaca na Instagramu, da bi taj broj jutros porastao na 463.000.

"Kada je ulazio rekao sam mu da će imati jednu dobru šansu - volim da vidim lica ove djece, ona jednostvano nemaju straha", sa zadovoljstvom je nakon meča govorio Ćavi, a prenosi BBC.

Osim Gijua, nekada legendarni vezista Barselone i Španije, već je u prvi tim katalonskog giganta promovisao nekoliko supertalenata - poput Lamina Jamala (16 godina), Fermina Lopesa (20), Alehandrea Baldea (20), a odavno je nezaobilazan i 19-godišnji Gavi.

Svi oni već su poznati široj javnosti, a Giju je nova nestvarna priča...

Kao neko ko je visok 187 centimetara mogao je da bude i rukometaš u gradu rukometa Granoljersu gdje je rođen. Ipak, izabrao je fudbal i poziciju centarfora, a Ivan Karasko, njegov trener u mlađim kategorijama, opisao ga je kao "klasičnu devetku".

Sjajan je u duelu, kod visokih lopti, a ima i jak tempo, brzinu i završnicu koje je pokazao i kod pogotka protiv Atletik Bilbaoa.

Nova nada Barselone je rođena, a koliko je sve nestvarno izgledalo te oktobarske noći na "Monžuiku" možda najbolje govori i reakcija njegove porodice - 33 sekunde koje su im zauvijek promijenile živote.

Bonus video: