Vujović: Program ću praviti u saradnji sa klubovima, zbog podrške Budućnosti i Sutjeske već se osjećam kao pobjednik

Udruženje Fudbalska Crna Gora predstavilo Dragana Vujovića kao kandidata za predsjednika Udruženja klubova Centar - nekadašnje Srednje regije.

8113 pregleda 11 komentar(a)
Šćepanović, Kurgaš, Novaković, Vujović, Perović, Maslovar i Stevović na pres-konferenciji, Foto: Vijesti sport
Šćepanović, Kurgaš, Novaković, Vujović, Perović, Maslovar i Stevović na pres-konferenciji, Foto: Vijesti sport

Dragan Vujović se kandidovao za predsjednika jednog od tri regionalna saveza - Udruženja klubova FSCG Centar kako bi, kako kaže, sa saradnicima pokrenuo promjene u crnogorskom fudbalu.

Udruženje Fudbalska Crna Gora predstavilo Vujovića kao kandidata za predsjednika te regije, na pres-konferenciji.

“Moj motiv je bio da pokušam da nešto napravim o to ću probati da uradim sa ljudima koji su iz fudbala. Ako uspijemo, biće dobro, a ako ne - pozdravićemo se kao ljudi i nećemo trčati za foteljama”, rekao je Vujović na pres konferenciji.

Podršku kandidaturi dobio je od dva naša najveća kluba - Budućnosti i Sutjeske.

“Ja već osjećam da sam pobjednik. Hoće li nešto da se promijeni, vidjećemo, ali moj osjećaj je takav”.

Vujović je kazao da će program reforme sastaviti kada za to, kako je rekao, dođe vrijeme, a program će praviti u dogovoru sa klubovima.

“Svaki program je šarena laža da bi se pobijedili izbori”, kazao je Vujović.

Ukoliko pobijedi na izborima, kao predsjednik Udruženja klubova - Centar, Vujović će, kaže, učestvovati u radu Izvršnog odbora FSCG.

“Normalno da hoću. Za to se i borimo, da probamo da nešto promijenimo. Normalno da ćemo dati doprinos na UO, gdje se sve odluke donose jednoglasno”, rekao je Vujović.

Međutim, a pomalo i paradoksalno, s obzirom na Vujovićevu izjavu, u radu Upravnog odbora FSCG do sada nije učestvovao predsjednik Udruženja klubova - Jug Nenad Maslovar.

To ne čini zbog toga što je, kako kaže, status fudbalske organizacije nelegalan.

“Fudbalski savez nije registrovan u Ministarstvu sporta i samim tim je nelegalan”, rekao je Maslovar.

U proteklom periodu održano je nekoliko sjednica Skupština FSCG, koje su od 2021. godine nelegalne, istakao je Mileta Šćepanović.

Na sjednice nisu dolazili delegati i predstavnici klubova, koji su opozicija aktuelnom rukovodstvu.

“Imam dokumenta o prekidu registrovanja promjena koje su donijete na toj Skupštini, a svako ko bi učestvovao na toj Skupštini pristao bi svjesno da učestvuje u nelegalnim radnjama”, kazao je Mileta Šćepanović, bivši sudija.

Tim sjednicama prisustvovali su predstavnici FIFA i UEFA...

“Da smo se tužikali Fifi i Uefi ko zna šta bi bilo. Zašto da izađemo na govornicu i pričamo našu bruku. Mi nećemo da se fudbal zaustavi u Crnoj Gori”, rekao je Maslovar.

Maslovar i Željo Perović iz Sutjeske izrazili su nezadovoljstvo načinom na koji su mediji izvještavali i istraživali probleme o crnogorskom fudbalu, a na pitanje zašto crnogorski klubovi u prethodnih 16 godina nisu uputili nijednu riječ kritike na rad FSCG, osim zbog nedosuđenog ofsajda ili penala, Perović je odgovorio:

“To je bio partijski klub, kome je odgovaralo sve što radi FSCG. Ovaj FSCG je došao na krilima jedne partije. To je bio flaster na usta”.

“Za sav ovaj period nije bilo toga, ali treba li da čekamo još 16 godina. Sad se kreće, traže se određene promjene”, rekao je Novak Novaković, koji je od januara izvršni direktor Budućnosti, kluba u kojem je prethodno obavljao ulogu marketing menadžara, a došao je za vrijeme predsjednika Podgoričana i bivšeg člana Izvršnog odbora FSCG, Veselina Mijača.

“Ja nisam član nijedne partije, a ako neko gura da me promoviše neka partija neka zna - ja promovišem moje ime i prezime, kao i klubove koji me podržavaju”, kazao je Vujović.

Na pres-konferenciji, koja je osmišljena i kao neka vrsta panel diskusije, govorili su nekadašnji fudbaler, trener, sada advokat, Fikret Kurgaš, trener Predrag Stevović, kao i bivši fudbaler i trener, Siniša Jelić.

Bonus video: