Antoan Grizman: Lojalni vojnik Dijega Simeonea

Francuz briljira na početku sezone, u Vigu je upisao het-trik za šestu pobjedu zaredom

4113 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijego Simeone je na samom startu sezone pregrmio malu krizu Atletiko Madrida i iz nje izgleda izašao još jači, pa “kolćonerosi” opet izgledaju kao tim koji može da poremeti planove velikanima i makar razdvoji Barselonu i Real na tabeli.

Ćolov najlojalniji vojnik u ovom periodu sezone je Antoan Grizman - lider i mozak ekipe, ali i golgeter. Francuz je praktično sam potpisao peti trijumf zaredom Atletika u La Ligi. Ostvaren je u Vigu protiv Selte (3:0), a bivši napadač Barselone i Sosijedada je upisao het-trik.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Zomer (Inter) - milanski velikan je jedini tim u najjačih pet evropskih liga koji još nije primio gol u gostima. Veliku zaslugu ima švajcarski golman, istakao se i u trijumfu nad Torinom (3:0).

ODBRANA

Bremer (Juventus) - u derbiju sa Milanom je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu od kada je pojačao “staru damu”. Dozvolio je Olivijeu Žiruu jednu pravu šansu kada je Vojćeh Šćensni fantastično reagovao.

Grimaldo (Bajer) - njegov gol je donio trijumf Bajeru na gostovanju Volfsburgu. Španac je lijevi bek, ali na terenu djeluje kao da je krilni napadač.

SREDINA

Daglas Luiz (Aston Vila) - tim iz Birmingema gazi sve pred sobom, vezao je 11. pobjedu na “Vila parku”. Luiz je bio dvostruki strijelac u sigurnom trijumfu - 4:1.

Golovin (Monako) - Monako je lider Lige 1, a Rus je olakšao posao favoritu u duelu sa Mecom u Kneževini. Pitanje je samo koliko Monako može da izdrži pritisak koji mu stvara Pari Sen Žermen.

Lokateli (Juventus) - nije imao emocija prema Milanu, klubu u kojem je ponikao. Njegov pogodak, uz pomoć Radeta Krunića, lansirao je Juve ka osvajanju tri boda u Gradu mode.

Brant (Borusija Dortmund) - kad zakaže napad “milionera” tu je jedan od najboljih ofanzivnih vezista u njemačkom fudbalu. Borusija ide po planu, iako ne briljira...

NAPAD

El Šaravi (Roma) - pogodio je protiv Monce i natjerao Žozea Murinja da od sreće padne na koljena. Uslijedile su potom suze olakšanja iskusnog napadača koji se posljednjih dana dovodio u vezu sa ilegalnim klađenjem u Italiji.

Giu (Barselona) - još jedan Barsin biser, 17-godišnjak koji će pamtiti debi do kraja života. Trebalo mu je samo tridesetak sekundi da zatrese mrežu i donese trijumf u duelu sa Atletik Bilbaom.

Kvarachelija (Napoli) - nema Viktora Osimena zbog povrede, ali nema ni problema za Napolitance jer Gruzin opet igra u top formi.

Grizman (Atletiko Madrid) - osam golova na startu sezone, od čega tri u mreži Selte u subotu, govore da je Francuz lider “kolćonerosa”. Atletiko je u seriji od šest pobjeda, od toga pet u La Ligi u kojoj ponovo ima najveće ambicije.

Bonus video: