Titograd 34 sekunde dijelilo od senzacije na startu elitne runde

Kvalifikacije za LŠ u futsalu - prvak Crne Gore igrao 4:4 sa poljskom Lubavom u Zagrebu

8495 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KMF Titograd
Foto: KMF Titograd

KMF Titograd igrao je sjajnih 4:4 sa poljskom Lubavom u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu, na startu elitne runde kvalifikacija za Ligu šampiona, iako totalni autsajder.

Nije ni to, međutim, rezultat koji zadovoljava momke Zorana Milaševića, koji su na debiju u elitnoj rundi bili na korak od istorijske pobjede - u posljednji minut meča ušli su sa vođstvom od 4:3, iako su prije toga gubili 2:1 i 3:2, da bi 34 sekunde prije kraja, na nesrećan način, autogolom Aleksandra Obradovića, ispustili istrojsku pobjedu.

Titograd je poveo u 15. minutu golom Nikole Cimbaljevića, ali su Poljaci već u narednom minutu izjednačili preko Lopesa, a onda u 23. preko Sendlevskog preokrenuli.

Mislilo se tada da će crnogorski šampion posustati protiv velikog favorita, ali nije bilo tako - borba je tek počela.

Obradović je već u 24. minutu izjednačio na 2:2, da bi Lubava otišla na poluvrijeme sa minimalnom prednošću, golom Kricela u 27. minutu.

U nastavku, sjajna igra KMF Titograda, "ples" na parketu legendarne košarkaške dvorane pod Tornjem, preokret, umalo pobjeda...

Cimbaljević je u 35. minutu pogodio za 3:3, a Filip Marković u narednom minutu ubojitom ljevicom realizovao penal - senzacionalnih 4:3... Malo je nedostajalo da senzacija bude potpuna, Podgoričani su bili blizu da izdže, ali su kapitulirali 34 sekunde prije isteka 60. minuta.

Turnir se nastavlja, KMF Titigrad će sjutra (16 h) igrati protiv švedskog Erebra, dok će posljednji meč na turniru u Zagrebu odigrati u petak (19 h), protiv domaćina Dinama, prvog favorita u, očekuje se, spektakularnoj atmosferi u dvorani "Dražen Petrović".

Bonus video: