Hari Megvajer - sada i Teatar snova zna da ima vrhunskog štopera

Kada igra Megvajer, Junajted pobjeđuje - momak u kojeg je posljednjih godina vjerovao samo selektor Engleske Geret Sautgejt, na teži način se izborio za poštovanje na "Old Trafordu"

10765 pregleda 8 komentar(a)
Megvajer slavi pogodak protiv Kopenhagena, Foto: Manchester United (X)
Megvajer slavi pogodak protiv Kopenhagena, Foto: Manchester United (X)

Za sve loše što se posljednjih godina dešavalo Mančester junajtedu bio je "dežurni krivac", neko ko je prošao nezapamćen pritisak sa tribina, od medija i posebno na društvenim mrežama... Neko ko je ovog ljeta bio na izlaznim vratima "Old Traforda".

Za to vrijeme čini se da je u njega vjerovao samo selektor Engleske Geret Sautgejt, a onda je Hari Megvajer kada je bio otpisan od svih ostalih - u crvenom dresu, u noći kada su svi plakali za velikim Bobijem Čarltonom - i na "Teatru snova" pokazao koliko je jak.

Tačnije, njegov gol sinoć za prvu pobjedu "đavola" u Ligi šampiona (protiv Kopenhagena 1:0) bio je samo nastavak dobrih igara u posljednje vrijeme kada god bi od Erika ten Haga dobio priliku.

Podatak da je Mančester junajted dobio 16 od 17 posljednjih mečeva kada je Megvajer bio u startoj postavi najbolje sve objašnjava - kada je na terenu stameni štoper, "đavoli" pobjeđuju.

"Zaista sam ponosan načinom na koji sam se ponašao tokom posljednje godine. Sada sam dobio priliku i samo želim da pomognem da vratimo ovaj klub tamo gdje treba da bude", rekao je nakon meča sa Kopenhagenom Megvajer.

Zanimljiva je i statistika Junajteda kada Megvajer nije bio u timu - 43 utakmice, 22 pobjede.

"Morate da mu odate priznanje, nakon što tokom proteklih 12 mjeseci nije dobio ništa osim kritika i psihičkog zlostavljana. Odigrao je zaista veliku utakmicu", riječi su legende Mančester junajteda Pola Skolsa.

"Teatar snova" sada konačno zna da ima vrhunskog štopera, onog kojeg je ostatak Engleske i planete dobro upoznao u dresu reprezentacije, koju je vodio do polufinala Mundijala i finala Evropskog prvenstva.

Bonus video: