"Sveci" liječe rane iz Njukasla, Barsa se zagrijava za "el klasiko"

U Ligi šampiona večeras se igraju utakmice trećeg kola u grupama E, F, G i H

7526 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri PSŽ-a na treningu pred Milan, Foto: Reuters
Fudbaleri PSŽ-a na treningu pred Milan, Foto: Reuters

Jedan od derbija 2. kola Lige šampiona igra se večeras (21) u Parizu - šampion Francuske, Pari Sen Žermen, na “Parku prinčeva” dočekuje Milan u grupi F i traži povratak na pobjednički kolosijek u Evropi, jer je u prethodnom kolu ubjedljivo izgubio u Njukaslu.

Milan ima dva boda, iako na prve dvije utakmice nije postigao gol.

- Ova, kao i naredna utakmica sa Milanom su prekretnica u grupnoj fazi. Mislim da do posljednjeg kola nećemo znati ko će iz naše grupe proći u osminu finala. Moramo da se fokusiramo na narednu utakmicu. Svaka sljedeća je najbitnija - rekao je u najavi meča trener PSŽ-a Luis Enrike.

“Sveci” su u domaćem prvenstvu pobijedili na tri od posljednja četiri susreta, dok je Milan prethodnog vikenda u derbiju izgubio od Juventusa.

- Milan je veliki tim. Ekipe tokom sezone imaju uspone i padove, ali mislim da Milanu trenutno dobro ide. Navikli su da igraju u 4-3-3 sistemu, dobro se brane, dobri su na svakom dijelu terena. Igraju dobro i sa i bez lopte - rekao je Enrike.

Korak ka nokaut fazi mogla bi da napravi Barselona, koja je domaćin Šahtjoru (18.45) u grupi H. Fokus je na ukrajinskoj ekipi, koju je juče preuzeo hrvatski trener Marino Pušić, iako “blaugranu” u subotu očekuje el klasiko sa Realom.

- Fokusirani smo na utakmicu sa Šahtjorom. Neće biti lako, dinamična su ekipa, mogu da nam naprave probleme. Imaju kvalitetne igrače, tehnički su dobri - poručio je Ćavi.

Barsa će biti bez Gavija, ali će u ekipi biti Pedri. Obojica su ponikla u mlađim kategorijama Barselone, a sada je u centru pažnje još jedan mladi fudbaler - Mark Giju.

- Masija je uvijek bila jedan od najboljih djelova Barselone. Čast je imati takav sistem, koji dobro funkcioniše. Mnogo generacija je tu poniklo. To je prednost Barselone, jer domaći igrači uvijek pružaju više - poručio je španski trener.

Giju
Gijufoto: Reuters

Prvak Srbije, Crvena zvezda, u Njemačkoj gostuje Lajpcigu u grupi G. Njemačka ekipa je favorit, ima dva boda više od rivala i eventualnom pobjedom napravila bi krupan korak ka osmini finala.

- Gledali smo i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana čovjek na čovjeka i brane gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olajinka, Šerif Endijaje i Hvan In Bom donose ekipi brzinu. Žive da se nadmeću i takmiče, pa nas očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke - kazao je trener Lajpciga Marko Roze.

Šef struke Beograđana Barak Bahar poručuje da njegov tim ide na pobjedu.

- Jeste Zvezda igrala dobro i prethodne dvije utakmice Lige šampiona, ali činjenica da smo primali lake golove početkom drugog dijela. Želim da zadržimo koncentraciju u otvaranju utakmica. Pokušaćemo da igramo našu igru, filozofija je da pokušamo da pobijedimo na svakom meču i da uvijek vjerujemo u sebe. Zdravi smo i spremni - rekao je Bahar.

Bonus video: