Tonali suspendovan na 10 mjeseci, preskače i Euro 2024; Njukasl prijeti tužbom Milanu

Čini se da je mladi vezista i dobro prošao, s obzirom na to da su mediji ranije pisali kako bi mogao da bude kažnjen sa najmanje 16 mjeseci

7184 pregleda 0 komentar(a)
Tonali, Foto: Reuters
Tonali, Foto: Reuters

Bilo je očekivano kada je sve priznao, a sada je i zvanično - italijanski fudbaler Sandro Tonali suspendovan je na 10 mjeseci iz fudbala zbog učestvovanja u ilegalnom klađenju.

Tu vijest objavio je novinar Fabricio Romano, navodeći da se samo čeka konačno saopštenje.

Italijanski mediji navode da je Tonali pristao na sporazum o priznanju krivice sa Fudbalskim savezom Italije, koji uključuje terapiju zbog zavisnosti od kockanja.

Sve to znači da će njegov klub Njukasl do kraja sezone u Premijer ligi i Ligi šampiona morati da se bori bez svog najzvučnijeg pojačanja, dok će Italija ukoliko izbori plasman na Evropsko prenstvo u Njemačku putovati bez njega.

Na kraju, čini se da je mladi vezista i dobro prošao, s obzirom na to da su mediji ranije pisali kako bi mogao da bude kažnjen na najmanje 16 mjeseci.

Ranije su mediji sa Ostrva pisali da je Njukasl zaprijetio višemilionskom tužbom Milanu, pošto su u klubu sa sjevera Engleske ljuti, jer su upravo milanskom klubu platili 70 miliona eura za dovođenje Tonalija.

FS Italije ranije ovog, takođe zbog ilegalnog klađenja, suspendovao je fudbalera Juventusa Nikola Fađolija na sedam mjeseci.

Bonus video: