Crna Gora debituje protiv Bugarske na 4. Svjetskom prvenstvu u mini fudbalu

Stručni štab mini fudbal reprezentacije danas je u 13,30 sati na put krenuo sa 15 igrača, koji će od 27. oktobra do 6. novembra igrati na 4. Svjetskom prvenstvu u Ras-Al Hajmahu

3954 pregleda 0 komentar(a)
Zajedništvo smatraju najveći adutom: Mini fudbal reprezentacija pred debi na SP, Foto: Nebojša Kraljević
Zajedništvo smatraju najveći adutom: Mini fudbal reprezentacija pred debi na SP, Foto: Nebojša Kraljević

Crnogorska mini fudbal reprezentacija debitovaće na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Selektor Dragan-Šico Mugoša danas je od 13,30 sati na put krenuo sa 15 reprezentativaca, koji će od 27. oktobra do 6. novembra pokušati da nastave nisku upjeha u ovom popularnom sportu.

Naša selekcija je u grupi E. Sa Bugarskom igra 27. oktobra od 14 sati, Omanom dva dana kasnije i sat ranije zbog pomjeranja časovnika u Srednje-evropskoj zoni, a sa Japanom u istom terminu (13 h), meč je zakazan za 31. oktobar. Po dvije ekipe iz grupa prolaze u nokaut fazu a učestvuju 32 selekcije u Emiratu, Ras Al - Hajmah. Najviše reprezentativaca, po četiri, dali su aktuelni klupski prvaci Evrope, SB Sabornog hrama i Lovćenska Vila sa Cetinja. Na Mugošinom spisku su:

Darko Brković (Dadi Gradnja), Luka Mirković (Kutjevo), Zoran Kovač (Pljevlja 04), Bojan Jovanović (Stupovi), Dragan Radoman (SB Sabornog hrama), Bogoljub Komatina (SB Sabornog hrama), Boris Mijović (SB Sabornog hrama), Darko Rajković (SB Sabornog hrama), Miloš Pejaković (Lovćenska Vila), Ivan Pejaković (Lovćenska Vila), Jovan Kaluđerović (Lovćenska Vila), Vasilije Bošković (Lovćenska Vila), Aleksandar Bošković (Stupovi), Boris Stijepović (Expo Commerce), Nilola Pejović (Expo Commerce).

"Prvi cilj je prolazak iz grupe, ostaje žal što je Brazil otkazao učešće zbog nemira u regionu, jer smo želejli da se oprobamo. Osim Bugarske koju smo na Evropskom prvenstvu u Košicama dobili sa 3:1, o ostalim rivalima nemamo informacija, a Oman je "upao" umjesto Brazila. Znam da su igrači odlično pripremljeni, da su na terenu i van njega dobri ljudi i sjajni momci i da će dati sve da ostvarimo što bolji rezultat", kazao je Mugoša.

U Ras Al-Hajmahu igra se četvrti Mundijal na travi sa po pet igrača na terenu i loptom, popularnom "peticom". Crna Gora na tri prethodna nije išla zbog nedostatka novca.

"Zahvaljujući Fudbalskom savezu imamo vrhunsku opremu, a drugovi, prijatelji i ličnim prilozima skupili smo novac da napokon zaigramo i na najvećoj smotri. Na evropskim prvenstvima smo imali dosta uspjeha, ali smo uočili da je sve manje amaterizma i za više neophodna bolja fizička pripremljenost. Štabu je priključen kondicioni tener Nebojša Kasom i tokom dva mjeseca pripreme na Stadionu malih sportova, smatram da imamo šansu za dobar rezultat. Problem predstavlja podatak da je svečanost otvaranja sjutra a mi dan nakon njega imamo meč i neće biti vremena za aklimatizaciju na visoke temperature i vremensku razliku," zaključio je Mugoša.

Direktor reprezentacije je Velizar Darmanović a put Emirata avionom iz Tirane krenuli su Kasom i pomoćni trener Davor Kasalica. Kapiten je najiskusniji, Zoran Kovač, koji je igrao na četiri Evropska prvenstva. Sa prvog učešća, na EP u Kišinjevu 2012, Crna Gora je donijela srebro.

"Imamo kvalitet, a prvi clj je da prođemo grupu pa potom.., korak po korak. Nadamo se što boljem plasmanu u konkurenciji 32 selekcije. Važno je da nas zaobiđu povrede, jer eto imali smo peh da se na posljednjem treningu pred put povrijedi Nikola Radonjić. O rivalima osim Bugarske baš nemamo informacija, a ne znamo ni da li će oni sa sastavom iz Košica doći na Mundijal. Ali i nebitno, mi svakako vjerujemo u naše mogućnosti, klasu igrača i uigranost ekipe, kazao je Kovač.

Kapiten vjeruje u kvalitet ekipe
Kapiten vjeruje u kvalitet ekipefoto: Slaviša Živaljević

Bonus video: