Bugarska smjenjuje Krstajića, sa novim selektorom do kraja kvalifikacija

Krstajić je nakon nedavnih poraza od Irana i Crne Gore dobio ultimatum da do kraja kvalifikacija upiše bar jedaa trijumf. Ipak, već na prvoj prepreci izgubio je od Litvanije u Sofiji i čini se već tada sebi potpisao otkaz

2850 pregleda 5 komentar(a)
Krstajić, Foto: Reuters
Krstajić, Foto: Reuters

Prvi put od 1960. Bugarska bi kvalifikacije za Evropsko mogla da završi bez pobjede, do kraja je očekuju dueli sa dvije najbolje selekcije u grupi Srbijom i Mađarskom, a na tim mečevima očigledno će je voditi novi selektor.

Mladen Krstajić više nije selektor fudbalera Bugarske, piše Sportl.bg i dodaje da su srpski stručnjak i Savez sporazumno raskinuli ugovor.

Zvanična informacija očekuje se u toku dana, a Krstajić je nakon nedavnih poraza od Irana i Crne Gore dobio ultimatum da do kraja kvalifikacija upiše bar jedaa trijumf. Ipak, već na prvoj prepreci izgubio je od Litvanije u Sofiji i čini se već tada sebi potpisao otkaz.

Nakon Litvanije sa tribina stadiona "Vasil Levski" od Krstajića je traženo da podnese ostavku, a on je tada poručio da Bugarskoj ima još toga da ponudi, dok je dio krivice prebacio na klubove i domaće prvenstvo. Sve to samo je pogoršalo njegov status...

Odlazak Krstajića znači i da će Bugarska protiv Srbije u Beogradu nastupiti sa novim selektorom - u slučaju da "lavovi" na tom meču naprave senzaciju i pobijede domaćina, Crna Gora bi eventualnim trijumfima protiv Litvanije i Mađarske mogla do Evropskog prvenstva.

Iz ovog ugla takav epilog, ipak, izgleda previše nerealno.

Bonus video: