Gvardiola o Halandu: Žao mi je, gledaćete ga još dugo

Kakav je golgeter Haland govori i to da je u posljednjih 100 klupskih mečeva u svim takmičenjima (u dresu Borusije Dortmund i Sitija) učestvovao u 115 golova

4939 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Erling Haland je ove sezone postigao devet golova u Premijer ligi, a sinoć se prvi put upisao u Ligi šampiona i lansirao "građane" ka pobjedi protiv Jang Bojsa (3:1), ukupno trećoj u isto toliko utakmica u grupi G.

Norvežanin je bio dvostruki strijelac, pa je laknulo i Pepu Gvardioli koji vjeruje da je njegov glavni napadač izašao iz male krize u kojoj se nalazio u posljednje vrijeme.

Kriza je svakako gruba riječ za igrača takve klase, ali i Gvardiola zna da je Haland u nekoliko utakmica imao promašaje kakvi mu nisu svojstveni i da je osjećao poseban pritisak.

"Ljudi ne žele da Haland uspije i očekuju da u svakom meču postigne četiri gola. A to nije realno", rekao je Gvardiola.

Imao je poruku za one koji njegovoj zvijezdi ne misle dobro.

"Žao mi je, ali on će davati golove još dugo. Erling je nevjerovatna opasnost i od svega je najvažnije da stvara šanse. Već je dao mnogo golova u Premijer ligi, više od igrača koji trenutno dobijaju puno komplimenata", dodao je menadžer aktuelnog prvaka Evrope.

Haland je sa devet pogodaka prvi strijelac Premijer lige, iza njega su Mohamed Salah i Son sa po sedam, Aleksander Isak i Džerod Boven su postigli po šest...

Kakav je golgeter Haland govori i to da je u posljednjih 100 klupskih mečeva u svim takmičenjima (u dresu Borusije Dortmund i Sitija) učestvovao u 115 golova.

Od toga je postigao 96, uz 19 asistencija.

Bonus video: