Posao bez obeštećenja: Poznato koliko je Inter morao da plati za Markusa Tirama

Francuz je stigao nakon što mu je istekao ugovor sa Borusijom Menhengladbah

2590 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Markus Tiram je ljetos stigao u Inter bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor sa Borusijom iz Menhengladbaha, ali zakon tržišta je takav da ništa nije besplatno - pa ni dolazak igrača koji je slobodan.

Inter je objavio bilans stanja za ovu sezonu i otkrio da je dolazak Francuza na "Đuzepe Meacu" koštao osam miliona eura.

Toliko su "nerazuri" pristali da plate igračevim menadžerima ili posrednicima da bi posao bio realizovan i da bi pobijedili konkurenciju - u prvom redu Pari Sen Žermen i Milan.

Tiram se na početku sezone definitivno isplatio Interu, jer čini odličan napadački tandem sa Lautarom Martinesom koji je već dao 12 golova u svim takmičenjima.

U Seriji A je Tiram upisao tri pogotka i pet asistencija, a jednom je bio strijelac i u Ligi šampiona kada je milanskom velikanu donio tri boda u duelu sa Benfikom u 2. kolu.

Inter je, takođe, objavio da je od prodaje Marcela Brozovića saudijskom Al Nasru inkasirao 17,5 miliona eura, kao i da je Mančester junajted za Andrea Onanu platio 50,2 miliona.

Bonus video: