Potvrda klase Meksikanca: Himenes se dokazuje i u Ligi šampiona, menadžer ga već vidi u Madridu ili Londonu

Napadač Fejnorda je izabrao Meksiko ispred Argentine

2342 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Debi u Ligi šampiona nije mogao da bude bolji, ali daleko od toga da je napadač Fejnorda Santjago Himenes iznenađenje u evropskom fudbalu.

Meksikanac je prva dva meča u eliti - protiv Seltika i Atletiko Madrida - propustio zbog suspenzije, a u 3. kolu je protiv Lacija samo ponovio ono što radi najbolje - bio je dvostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi holandskog šampiona nad italijanskim timom (3:1).

Himenes je rođen u Buenos Ajresu, a karijeru je gradio u Meksiku gdje se preselio kao trogodišnjak prateći oca Kristijana koji je takođe bio fudbaler i koji je dva puta igrajući za Boku juniors osvojio Kup Libertadores.

Počeo je Kruz Azulu u čijem dresu je brzo pokazao da je kalibar za mnogo veće domete i za fudbal na Starom kontinentu.

U ljeto prošle godine je stigao u Fejnord, a prošle sezone je u dresu velikana iz Roterdama bio strijelac 23 puta.

Od toga 15 u Erediviziji u kojoj je Fejnord dominantno osvojio titulu.

Ova sezona je počela još bolje za Santija. Već 13 puta je tresao mrežu u prvenstvu, a oni koji su čekali da ga vide na djelu u Ligi šampiona odmah su mogli da se uvjere da je 22-godišnji fudbaler nova zvijezda evropskog fudbala.

Himenes se prošlog mjeseca dovodio u vezu s Interom, tada su italijanski mediji pisali da "nerazuri" u ovom momentu prate dvojicu napadača - njega i našeg Nikolu Krstovića koji je odlično počeo sezonu u Lećeu vide kao potencijalne opcije za ljeto 2024.

Transfermarkt procjenjuje da Himenes vrijedi 40 miliona eura, ali Fejnord ne žuri sa prodajom. Svejedno, kao zainteresovani se pominju još Real Madrid i Totenhem.

"Ta dva kluba su mu u ovom momentu najbliža", rekao je Himenesov menadžer Moris Panjelo za holandske medije dan nakon velike partije protiv Lacija.

Himenes je mogao da bira - Argentina ili Meksiko. Izabrao je nacionalni tim za koji je igrao i njegov otac.

"Više se osjećam Meksikancem nego Argentincem", poručio je Himenes kada je donosio odluku za koju će reprezentaciju da nastupa.

Za A tim Meksika debitovao u oktobru 2021. u prijateljskom meču protiv Ekvadora, a u decembru je postigao prvi gol u remiju sa Čileom.

Prošle godine je bio na preliminarnom spisku za Mundijal u Kataru, ali je otpao sa konačnog na kojem se nalazilo 26 imena.

Prije tri mjeseca je u dresu "sombrerosa" pogodio u pobjedi nad Panamom u finalu KONKAKAF Gold kupa.

Bonus video: