Atraktivan gol glavom Kuča, porazi Dinama i Zrinjskog, debakl Čukaričkog u Firenci

Pogodak crnogorskog reprezentativca

9513 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 26.10.2023. 23:14h

Crnogorski reprezentativac Edvin Kuč je dao gol, ali kapitena Balkanija iz Suve Reke nisu na pravi način ispratili saigrači, pa je poraz od Astane u 3. kolu Lige konferencija bio neizbježan - 2:1.

Imao je prvak Kosova više udaraca na gol i posjed, ali su gosti na golu imali raspoloženog Hrvata Josipa Čondrića, koji je znao da sačuva prednost.

Gosti, za koje nije igrao Žarko Tomašević, poveli su preko Jermena Hovansesjana u 7. minutu zbog loše reakcije golmana, da bi minut kasnije Rožajac glavom neodbranjivo pogodio za izjednačenje.

No u 23. minutu je i kapiten gostiju Bejsebekov bio precizan glavom nakon kornera i obje ekipe pred međusobni duel u Astani imaju po tri boda.

Viktorija Plzenj je apsolutni lider grupe sa devet bodova, nakon što je večeras u Zagrebu uzela mjeru Dinamu (1:0), pa su i "modri" na tri boda poslije tri kola.

Aston Vila je demonstrirala silu i sjajnu formu na gostovanju AZ Alkmaru - 4:1, dok je Fenerbahče odmarao Edina Džeka, ali su rezervisti iskoristili šansu u pobjedi nad Ludogorecom - 3:1.

Dva gola Slovenca Mihe Zajca došla su nakon pogotka Miši Batšuaija. Fener ima svih devet bodova, bugarski prvak tri.

Standings provided by Sofascore

Ništa bolje od Dinama nisu prošli ni predstavnici Srbije i Bosne i Hercegovine - Čukarički i Zrinjski.

Čuka je primio čak šest golova u Firenci od Fiorentine (6:0), pa je nakon tri kola jedini tim bez bodova u grupi.

"Viola" ima pet, koliko su sakupili i Genk i Ferencvaroš poslije večerašnjeg remija u Belgiji (0:0).

Standings provided by Sofascore

Zrinjski je doživio poraz na svom terenu od poljske Legije (2:1) i ostao je na tri osvojena boda, koliko ima i AZ koji je ranije danas lako pao u duelu sa Aston Vilom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: