Derbi već 10 mečeva u bojama Budućnosti; Milinković: Meč kada statistika pada u vodu, Janković: Dobro se poznajemo

Meridianbet 1. CFL, 14. kolo: Budućnost u subotu (18.30h) dočekuje najvećeg rivala Sutjesku

6921 pregleda 13 komentar(a)
Sa posljednjeg meča Sutjeske i Budućnosti, Foto: FSCG
Sa posljednjeg meča Sutjeske i Budućnosti, Foto: FSCG

Vrijeme je za derbi broj dva u ovoj sezoni, sada pod Goricom. Dva najveća crnogorska fudbalska kluba Budućnost i Sutjeska sudariće se sjutra (subota, 18.30h) u meču 14. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Meč koji još iz vremena Jugoslavije nosi epitet derbija, u posljednje vrijeme - makar kada su u pitanju međusobni dueli - to i nije, s obzriom na to da podgorički plavo-bijeli od nikšićkih nisu poraženi na prethodnih 10 mečeva u prvenstvu i Kupu.

Ipak...

"To je utakmica kada forma, statistika, tabela i ostalo – padaju u vodu", jasno je poručio trener Budućnosti Mladen Milinković.

Prvi derbi u sezoni odigran u Nikšiću Budućnost je dobila (2:1) golovima Balše Sekulića i Milana Vukotića.

"Nadam da će naša ekipa uspjeti da ponovi partije iz prethodnih derbija i da napravimo dobar rezultat. U ovakvom meču nema favorita - i ovdje volja želja i inspiracija odlučuju, uz malu dozu sreće", dodao je Milinković.

Milinković
Milinkovićfoto: FSCG

E velikom rivalu kaže...

"Sutjeska je vrhunski tim, to su najbolje pokazali protiv Dečića (sredinom septembra slavili 4:0). Kao što smo mi njih, tako su sigurno i oni nas analizirali i sigurno je da će pokušati da dođu do povoljnog rezultata", naglasio je strateg "plavih".

Aktuelni šampion bez obzira na određene poraze i dalje je u samom vrhu, odmah iza lidera Dečića, dok Sutjeska kao da i dalje traži pravu formu, koju je možda najavio trijumf prethodnog vikenda protiv Jedinstva (2:0).

Ono što je sigurno nepoznanica teško da može bude u deulima protiv Budućnosti.

"Da, dobro se poznajemo, igrali smo i nedavno... Dobro smo se spremili za ovaj meč, na raspaloganju imamo kompletan sastav", rekao je trener nikšićkih "plavo-bijelih" Vladimir Janković.

Janković
Jankovićfoto: Meridianbet 1.CFL

Okršaj pod Goricom biće nova prilika da Sutjeska prekine crnu seriju protiv najvećeg rivala.

"Našu šansu vidim u tome što smo napravili kontinuitet treninga, igara, uigranosti, homogenosti, kao i u atmosferi koja vlada kod nas", zaključio je Janković.

Derbi pod Goricom vodiće najbolji crnogorski sudija Nikola Dabanović.

Meridianbet 1. CFL, 14. kolo

Subota

15.00h Jedinstvo - Arsenal

16.00h Petrovac - Jezero

17.00h Mornar - Dečić

17.00h Mladost DG - Rudar

18.30h Budućnost - Sutjeska

Standings provided by Sofascore

Bonus video: