Zovu predstavnika FSCG na TV duel i pitaju ko je ovlastio Savez da ne uzima novac iz budžeta za potrebe klubova

Saopštenje tima podrške Draganu-Guzu Vujoviću za predsjednika Udruženja klubova FSCG centar

7355 pregleda 34 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tim podrške kandidatu za predsjednika Udruženja klubova FSCG centar Draganu Vujoviću, reagovao je danas na nedavno saopštenje Fudbalskog saveza na dio vezan za novčana sredstva koja su utrošena na infrastrukturu, pozvavši predstavnika Kuće fudbala na TV duel.

"Drago nam je da je neko reagovao iz Fudbalskog saveza Crne Gore na dio tema o kojima smo govorili na pres konferenciji. Ispred svakog našeg govornika je bilo prezime i ime pa bi bilo korektno da se neko iz Saveza potpisao imenom i prezimenom", navodi se.

Početkom sedmice je održana pres-konferencija na kojoj su, osim Vujovića, govorili Nenad Maslovar, Novak Novaković, Željko Perović, Predrag Stevović, Fikret Krugaš i Mileta Šćepanović.

Na Vujovićeve trvdnje da je FSCG prethodnih godina propustio priliku kod Fife i Uefe da aplicira za infrastrukturne programe zbog čega je izgubljeno 50 miliona eura reagovali su iz Kuće fudbala, upitavši Vujovića gdje je bio svih ovih godina da ukaže na propuste ako je znao da FSCG prosipa novac.

"Povlačenje novca, a zatim izgradnja infrastrukture bez nadzornog organa je veoma zanimljiva tema za stručnu i običnu avnost. Imamo terene kao u Danilovgradu gdje se u pet godina dva puta ulagao veliki novac, a rezultat rada smo vidjeli na UEFA U19 kvalifikacionom turniru. Veliki novac uložen od strane Saveza na Cetinju koji je 'zarobljen' gdje grad i država nijesu ispoštovali dogovor. Radovi bez nazornog organa su ostavili vještački teren na Cetinju u Kolašinu i Mojkovcu podložne poplavi na malo jačoj kiši. Ko je vas (prezime i ime) od klubova ovlastio da ne uzimate novac iz budžeta Crne Gore za potrebu nas klubova? Da li i da ste željeli od 2021. godine možete da uzmete novac iz budžeta ili ste zbog izgubljenog spora pred Upravnim sudom i neupisa izmjena sa Skupštine FSCG oštetili nas klubove i uskratili na finasijsku pomoć?"

"Osim ovih tema imamo još dosta činjenja i nečinjenja koja su crnogorski seniorski klubski fudbal doveli na dno evropskog fudbala a našu A selekciju na 70 mjesto FIFA rang liste. Pozivamo Vas da na RTCG, TV Vijesti ili nekoj drugoj televiziji dva naša predstavnika razmijene argumente sa dvije osobe iz FSCG i damo odgovore javnosti ko je i koliko odgovoran za to", navodi se u saopštenju koje je potpisao "tim podrške kandidatu za predsjednika Udruženja klubova FSCG centar Draganu Vujoviću".

Izbori za predsjednika Urduženja klubova FSCG - Centar održaće se 8. novembra, a Vujović je za sada jedini koji je saopštio da je zvanično podnio kandidaturu. Očekuje se da će njegov protivkandidat biti nekadašnji crnogorski reprezentativac Risto Lakić.

Bonus video: