Misa Kuč i Maja Šaranović "riješile" Kipar

Pobjeda najboljih crnogorskih fudbalerki (2:0) u 3. kolu C Lige nacija

4708 pregleda 65 reakcija 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pobjeda najboljih crnogorskih fudbalerki u 3. kolu C Lige nacija.

Izabranice Mirka Marića slavile su u gostima protiv Kipra sa 2:0, pa nakon tri kola imaju šest bodova, jedan manje od vodećeg Azerbejdžana - jasno je da će se boriti za prvo mjesto u grupi i prelazak u viši rang.

Crna Gora je više nego zasluženo slavila na Kipru, golovima Armise Kuč i Maje Šaranović, a moglo je da bude i ubjedljivije, s obzirom na dominaciju i broj šansi.

Armisa Kuč je pogodila u 22. minutu za 0:1, a asistenciju kapitenke Slađane Bulatović.

Naša selekcija je u prvom poluvremenu imala 12 udaraca na gol, izvela sedam kornera, ali se na drugi gol čekalo do 73. minuta. Tada je Maja Šaranović nakon kornera Jasne Đoković riješila sve dileme.

"Čestitam djevojkama na pobjedi. Prvo poluvrijeme smo odigrali veoma dobro, dok smo u drugom bili dosta nervozni. Bilo je i straha da privedemo utakmicu kako treba. Dosta puta ranije smo bili kažnjeni za promašaje i zbog toga se možda i javio taj strah. U svakom slučaju, najbitnije da smo uknjižili nova tri boda i sada se okrećemo utakmici sa Azerbejdžanom", kazao je Marić.

Azerbejdžan ima sedam bodova, Crna Gora šest, Kipar četiri, dok su Farska Ostrva bez bodova.

Još su tri kola do kraja, naša selekcija 31. oktobra gostuje Azerbejdžanu u Bakuu, u meču koji bi mogao da bude odlučujući, a početkom decembra dočekuje Farska Ostrva i Kipar.

Crna Gora je protiv Kipra igrala u sljedećem sastavu:

Anastasija Krstović, Nađa Stanović, Helena Božić, Maja Šaranović, Aleksandra Popović (90+3. Milica Radunović), Jasna Đoković (90+3. Darija Đukić), Tatjana Đurković, Jelena Karličić (90+3. Jovana Sarić), Medina Dešić (64. Jelena Vujadinović), Slađana Bulatović, Armisa Kuč (75. Maša Tomašević).

Bonus video: