Titograd porazom od Dinama u Zagrebu završio istorijski nastup u Ligi šampiona

Momci Zorana Milaševića morali da pobijede pet razlike za prolaz među 16 najboljih u Evropi, odigrali su na kraju meč za svoj gušt protiv favorita u prelijepoj atmosferi

6579 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KMF Titograd
Foto: KMF Titograd

Crnogorski prvak u futsalu, KMF Titograd, izgubio je od zagrebačkog Dinama u dvorani "Dražen Petrović" sa 3:0 i završio po mnogo čemu istorijski nastup u Ligi šampiona.

Ekipa Zorana Milaševića se prvi put našla u ovoj fazi elitnog takmičenja, protiv favorita grupe, poljske Lubave, ostala je bez pobjede 36 sekundi prije kraja (4:4), protiv švedskog Erebra ostvarila je prvu pobjedu (7:2), da bi uoči susreta da domaćinom, čuvenim Dinamom, imala čak i šansu da se plasira među 16 najboljih u Evropi.

Znalo se, međutim, da je to "nemoguća misija", jer je nakon trijumfa Lubave nad Erebrom od 10:2 bilo jasno da je za prvo mjesto neophodno ne samo pobijediti favorita, ekipu Dinama, već i slaviti sa pet golova razlike.

Igrači Titograda zato su odigrali meč za svoj gušt, u prelijepoj atmosferi legendarne košarkaške dvorane, a golove za Dinamo postigli su Nikola Gudasić u 7. i Kristian Čekol u 30. i 35. minutu.

Bonus video: