Prvi „el klasiko” u sezoni: Samo uvod u borbu za trofeje

Barselona protiv Real Madrida na “Monžuiku” (16.15), Predrag Mijatović poručuje da su rezultati “kraljevskog kluba” do sada bolji nego što je igra

6349 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi “el klasiko” u sezoni je danas na “Monžuiku” (16.15), Barselona ima šansu da pobjedom preskoči Real Madrid i preuzme prvo mjesto na tabeli La Lige.

Analizirajući dosadašnjih 10 kola u prvenstvu, mnogi su saglasni da je Barsa ostavila bolji utisak nego “kraljevski klub”, ali činjenica je da Real pred okršaj u Kataloniji ima bod više, kao i da je do prije sedam dana bio i na plus tri...

Za prednost na tabeli u odnosu na aktuelnog šampiona Karlo Anćeloti treba, prije svega, da zahvali Džudu Belingemu, strijelcu osam golova do sada od kojih su mnogi bili ključni, pa se s pravom očekuje da mladi Englez zablista i u najvećoj utakmici u bijelom dresu.

Crnogorska legenda i jedna od ikona Reala Predrag Mijatović priznaje da nije oduševljen kako Anćelotijev tim izgleda u uvodnom dijelu sezone.

- Real pobjeđuje, ali mi se ne sviđa kako igra. Prilično je haotično. Anćeloti je bio veoma uspješan sa sistemom 4-3-3, ali ga je ove sezone promijenio da bi napravio prostor za Belingema i druge mlade igrače. U ovom trenutku mu ide dobro, ali vidjećemo koliko će trajati. Mislim da on ne vjeruje u ovaj 4-4-2 sistem - rekao je Mijatović za “As”.

ĆAVI: NE ZNAM DA LI ĆE IGRATI LEVANDOVSKI

Barsa nema poraz ove sezone u La Ligi i Ligi šampiona. U prvenstvu je u 10 mečeva upisala sedam trijumfa, u Ligi šampiona ima maksimalan učinak, pa Ćavi Ernandes nema dilemu da “el klasiko” dolazi u pravom momentu za njegovu ekipu.

- Želim da uz pomoć navijača napadnemo i pobijedimo Real - poručio je Ćavi.

Šta očekuje od velikog rivala?

- Real je poslije dolaska Belingema promijenio način igre i to se jasno vidi. Opasnost prijeti sa svake strane, tu su i Rodrigo, Vinisijus... Moramo da budemo spremni na sve.

Robert Levandovski bi mogao da zaigra, jer se oporavio od povrede članka brže nego što se očekivalo.

- Da li će igrati - ne znam. Dobro je i trenira. To je sve što ću reći - nije želio puno da otkrije Ćavi.

BELINGEM SPREMAN, MODRIĆ CILJA ISTORIJU

Real je u prošlom kolu remizirao u Sevilji pa je prekinuo seriju od tri trijumfa u šampionatu.

- Ovo je bitan period sezone. Gostovanja Barsi su uvijek posebna, ali ovu utakmicu treba da shvatimo kao i svaku drugu. Bodovi su ono najvažnije, vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta da pobijedimo velikog rivala - rekao je Anćeloti.

Luka Modrić je opet najavljen na klupi, a ako zaigra će sa 38 godina i 47 dana postati najstariji učesnik “el klasika” u istoriji.

- Neću vam reći da li Modrić počinje ili ne. Kako podnosi to što je rezerva? Igrači su profesionalci i razumiju odluke. Niko mi ne traži objašnjenje zašto ne igra, niti sam ja neko ko želi da ih da - jasan je Italijan.

Belingem bi trebalo da bude na terenu nakon što se oporavio od lakše povrede.

- Igraće, dobro se osjeća i motivisan je. Svi u našem timu dobro znaju šta je “el klasiko” - dodao je Anćeloti.

Okršaj na “Monžuiku” zanima i Atletiko Madrid, koji je u seriji od pet pobjeda u La Ligi i uz meč manje ima dva boda minusa u odnosu na Barsu, a tri u odnosu na Real. Tim našeg Stefana Savića u nedjelju na “Vanda Metropolitanu” igra protiv Alavesa.

Bonus video: