Budućnost opet pobijedila Sutjesku, Sekulić riješio derbi pet minuta prije kraja

Podgoričani nastavili seriju protiv Nikšićana (1:0), od kojih nisu izgubili dvije godine, ukupno 11 utakmica. Dečić sačuvao vrh nakon pobjede u Baru s igračem manje, Budućnost i dalje na -1, Sutjeska na -10. Het-trik Žarka Koraća, napadača Jedinstva, Rudar pobjegao sa dna

49391 pregleda 44 reakcija 40 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 28.10.2023. 21:22h

Budućnost je pobijedila Sutjesku 1:0 u derbiju 14. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Nikšićani već dvije godine nisu pobijedili Budućnost - ukupno 11 utakmica, a moraće još da pričekaju na trijumf u derbiju.

Odluka je pala u 85. minutu, nakon akcije s istim akterima koji su golovima riješili derbi u prvom krugu sezone, kada je Budućnost slavila kraj Bistrice 2:1 - Balšom Sekulićem i Milanom Vukotićem.

Tonći Mujan je na brzinu izveo korner, dodao do Vukotića, odbrana Sutjeske je zaspala, uslijedio je fenomenalan centaršut mladog reprezentativca i odličan udarac Sekulića glavom.

Budućnost je zaslužila pobjedu, jer je u derbiju bez pravih šansi bila bolja u drugom poluvremenu, kada su fudbaleri Sutjeske uglavnom boravili na svojoj polovini.

Generalno slab fudbal se igrao pod Goricom, pred oko 1.500 navijača, dva tima su u prvom poluvremenu prijetili samo udarcima iz daljine.

Grbić u 15. i Mrvaljević u 20. minutu testirali su golmana Sutjeske Giljena, na drugoj strani uzvratio je Matanović pokušajima u 22. i 36. minutu - golman Pavličić bio je budan.

Vasilije Adžić je imao dvije dobre situacije iz slobodnih udaraca - nije pogodio okvir, a pokušaj napadača Sutjeske Mirosavljeva početkom nastavka bilo je posljednje što su gosti uradili konkretnije u napadu na večerašnjem meču.

Budućnost je napadala cijelo drugo poluvrijeme, trener Mladen Milinković je pokušao izmjenama da pronađe "oštrinu" u napadu, na kraju je uspio u tome iako do gola nije bilo pravih šansi - meč su, naime, riješili rezervisti.

Podgoričani nastavljaju trku sa Dečićem, ostali su na bod zaostatka nakon što su Tuzani pobijedili Mornar u Baru sa 1:0.

Fudbaleri Dečića, FK Dečić
foto: FSCG

Da li se nastavlja trka udvoje - Sutjeska, koja je četrvta, zaostaje 10 bodova za liderom.

Fudbaleri Dečića ostvarili su šestu uzastopnu pobjedu - najtežu u toj seriji, jer su protiv zahuktralog Mornara od 37. minuta igrali sa igračem manje, zbog direktnog crvenog kartona koji je zaradio Leon Ujkaj.

Leon Ujkaj, Mornar - Dečić, CFL, Meridianbet 1. CFL
foto: FSCG

Ni to, međutim, nije zaustavilo momke Milorada Pekovića. U 55. minutu Oliver Šarkić je pobjegao domaćoj odbrani, srušio ga je golman Mornara Stevan Popović, a precizan sa bijele tačke bio je Draško Božović.

Barani, koji su prekinuli seriju od osam mečeva bez poraza, bili su opasniji dok su brojčane snage bile izjednačene. Velike probleme odbrani Tuzana pravio je francuski napadač Kris Marlon Ondong-Mba, koji je u prvom poluvremenu pogodio stativu, imao još jednu veliku šansu, a onda i iznudio isključenje Ujkaja.

Ništa nije pomoglo timu Zorana Đuraškovića.

Niz od četiri utakmice bez pobjede fudbaleri Jedinstva su prekinuli u duelu sa Arsenalom.

U Bijelom Polju je bilo 3:2 za domaćina, uz velika uzbuđenja u prvom poluvremenu kada su viđena četiri gola.

Po dva na obje strane.

Žarko Korać je u 18. minutu donio prednost Jedinstvu, već u 20. je izjednačio Nikola Čelebić prije nego je iskusni napadač vratio vođstvo svom timu.

Tivćani se nisu dali, poravnali su pogotkom Jovana Dašića u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, a momenat odluke je viđen u 83. minutu.

I opet je stvari u svoje ruke uzeo Korać koji je kompletirao het-trik i donio Jedinstvu treću pobjedu u sezoni, prvu još od 23. sepetembra.

Golova nije bilo na primorju, gdje su remizirali Petrovac i Jezero.

Petrovac - Jezero
foto: FSCG

Dugo je izgledalo da će tako biti i na DG areni, gdje su se sastala dva posljednjeplasirana tima, Mladost Lob.bet i Rudar, a onda je omladinski reprezentativac Stefan Golubović četiri minuta prije kraja donio Pljevljacima drugu vezanu pobjedu i bijeg sa dna tabele.

Vasko Kalezić
foto: FSCG

Mladost Lob.bet je preuzela "fenjer".

Rezultati 14. kola:

BUDUĆNOST - SUTJESKA MERIDIANBET 1:0

Balša Sekulić 85.

MORNAR - DEČIĆ 0:1

Draško Božović (penal) 55.

JEDINSTVO FRANCA - ARSENAL 3:2

Žarko Korać 18, 44, 83 - Nikola Čelebić 19, Jovan Dašić 45.

PETROVAC - JEZERO 0:0

MLADOST LOB.BET - RUDAR 0:1

Stefan Golubović 86.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: