Ni D od derbija na "Old trafordu": Siti je druga dimenzija u odnosu na Junajted

Dva gola i asistencija Erlinga Halanda za rutinski trijumf "građana" protiv gradskog rivala

14724 pregleda 21 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pobjeđivao je Mančester siti u posljednjoj deceniji na razne načine na "Old trafordu", pamte se i goleade, ali malo je utakmica u kojima je bio tako dominantan protiv Mančester junajteda kao u derbiju koji će se pamtiti i po posljednjem pozdravu legendarnom ser Bobiju Čarltonu.

Bilo je emocija na "Teatru snova" prije početka, a kada je utakmica krenula Siti je učinio da navijači Junajteda brzo shvate kolika je razlika između dvije ekipe, dva kluba, sistema, menadžera... I da nemaju čemu da se nadaju.

Aktuelni prvak Engleske je pobijedio gradskog rivala 3:0 i ostao na istom broju bodova kao Arsenal na drugom mjestu, sa minus dva u odnosu na Totenhem, na bod više od Liverpula...

Jasna namjera Erika ten Haga da čuva "nulu" koliko god može je izgubila smisao sredinom prvog poluvremena kada je napadač "crvenih đavola" Rasmus Hojlund skrivio penal nad Rodrijem, a Erling Haland rutinski sa bijele tačke matirao Andrea Onanu.

Bio je to prvi jedanaesterac koji je sviran Sitiju na "Old trafordu" od kada se takmičenje zove Premijer liga.

Poslije 1:0 je dominacija Sitija bila izražena u svim segmentima, pa i u šansama.

Onana je u finišu prog dijela maestralno zaustavio šut glavom Halanda, ali nije mogao ništa početkom drugog dijela kada je Norvežanin iz slične akcije lako zatresao mrežu za 11. pogodak u Premijer ligi u sezoni.

Imao je Haland potom još jednu veliku šansu (opet je uspješniji bio Onana) prije nego je Junajted propustio jedinu pravu priliku da se vrati u meč - pored gola je šutirao Markus Rašford...

Siti nije obarao tempo, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će Junajted treći put da vadi loptu iz mreže.

Morao je to da uradi Onana u 80.

Kamerunac je odbranio šut Rodrija, lopta došla do Halanda koji je pronašao Fila Fodena u petercu za laku egzekuciju.

Junajtedu je ovo peti poraz u 10 kola, već kasni osam bodova za Liverpulom, koji je četvrti na tabeli i u zoni Lige šampiona.

Bonus video: