Fifa zbog poljupca na tri godine suspendovala predsjednika FS Španije

Rubijales je na ceremoniji poljubio Ermoso u usta bez njenog pristanka. Takođe, poslije utakmice i pobjede protiv Engleske 1:0, Rubijales se uhvatio za međunožje, a tokom slavlja na ramenima je nosio fudbalerku Ateneu del Kastiljo

3529 pregleda 0 komentar(a)
Rubijales i Ermoso, Foto: Reuters/Hannah Mckay
Rubijales i Ermoso, Foto: Reuters/Hannah Mckay

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je danas bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa na tri godine, nakon što je na pobjedničkom postolju po osvajanju Svjetskog prvenstva poljubio fudbalerku Dženi Ermoso bez njenog pristanka.

"Gospodin Rubijales je danas obaviješten o uslovima odluke Disciplinske komisije Fifa. Fifa ponavlja svoju apsolutnu posvećenost poštovanju i zaštiti integriteta ljudi i osiguravanju da se poštuju sva pravila pristojnog ponašanja", navodi se u saopštenju Fife.

Rubijales ima pravo žalbe.

Fifa je prvo suspendovala Rubijalesa na 90 dana, tokom istrage o njegovom ponašanju na finalu Svjetskog prvenstva za fudbalerke, 20. avgusta u Sidneju.

Španija je osvojila titulu, a Rubijales je na ceremoniji poljubio Ermoso u usta bez njenog pristanka. Takođe, poslije utakmice i pobjede protiv Engleske 1:0, Rubijales se uhvatio za međunožje, a tokom slavlja na ramenima je nosio fudbalerku Ateneu del Kastiljo.

Poslije velikih pritisaka javnosti, brojnih kritika, suspenzija i sudskog postupka, Rubijales je podnio ostavku 10. septembra na mjesto predsjednika Saveza i potpredsjednika Evropske fudbalske unije (Uefa).

Protiv njega se vodi krivični postupak u Španiji, pošto je optužen za seksualni napad i prinudu. On je negirao optužbe.

Bonus video: