Belingem novi lider Reala, Kejn prejak za Bundesligu

Engleski asovi imali fantastičan vikend - mladi vezista donio pobjedu u “el klasiku”, Kejn postigao gol sa svoje polovine

6918 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Koliko Real Madrid stvarno može ove sezone bez bitne minutaže Luke Modrića biće jasno tek na kraju sezone, ali niko nema pravo da zamjeri Karlu Anćelotiju na odluci da zbog Džuda Belingema promijeni lice kompletnog veznog reda.

Malo je reći da se Italijanu to u prva tri mjeseca sezone isplatilo.

Englez je postigao čak 13 golova, od toga 10 u La Ligi, a dva od njih su viđena u subotnjem “el klasiku” kada je izgledalo da je Real izgubljen - reklo bi se da je bivši vezista Borusije Dortmund baš protiv Barselone otklonio svaku dilemu na pitanje da li je spreman da bude vođa podmlađenih “merengesa”.

Vikend za nama su obilježili i veliki golgeteri Hari Kejn i Erling Haland, kao i napadač Arsenala Edi Nketija...

GOLMAN

Onana (Mančester junajted) - koštao je Junajted nekoliko bodova ove sezone, ali niko nema dilemu da je upravo Kamerunac jedna od najboljih karika u timu Erika ten Haga. Da nije bilo njegovih maestralnih odbrana Siti bi dao mnogo više od tri gola na “Old trafordu”.

ODBRANA

Aćerbi (Inter) - nije imao nikakvih problema da odbrani Inter od Romelua Lukakua. Belgijanac nije bio ni najmanja prijetnja za Jana Zomera.

Dijakite (Lil) - francuski klub nema problem da pruži šansu mladim igračima. Od Dijakatea, koji je za vikend bio strijelac u pobjedi nad Monakom, očekuje se da možda već na ljeto napuni kasu Lila...

SREDINA

Rodri (Mančester siti) - gotovo da ne postoji velika utakmica Sitija u kojoj Španac nije imao ključnu ulogu. Na “old trafordu” je iznudio penal za prvi pogodak, a kasnije dominantno držao sredinu terena.

Belingem (Real Madrid) - da više ne postigne nijedan gol do kraja sezone čini se da je uradio dovoljno u dresu “kraljevskog kluba”. Englez ima fantastičan početak u novom klubu, a da ništa nije slučajno pokazao je golovima kojima je srušio Barselonu na “Monžuiku”.

Erera (Đirona) - mali katalonski tim u stopu prati Real, s kojim poslije 11 kola ima isti broj bodova na prvom mjestu na tabeli La Lige. Venecuelanac je u petak donio Đironu deveti trijumf kada je u sudijskoj nadoknadi zatresao mrežu Selte.

Kambijaso (Juventus) - sve je mirisalo na kiks Juvea protiv Verone. Igrao se 97. minut kada je 23-godišnji Italijan sa nekoliko metara zatresao praznu mrežu i donio tri boda “staroj dami”.

NAPAD

Tiram (Inter) - Lukaku je dobio zvižduke, a Tiram zaslužene ovacije od navijača Intera nakon što je postao junak pobjede nad Romom.

Kejn (Bajern) - Bundesliga nije njegov nivo, pokazuje se to iz vikenda u vikend. Protiv Darmštata je pogodio mrežu sa skoro 60 metara - to je Hari Kejn, jedan od najboljih napadača u Evropi.

Haland (Mančester siti) - jedini krivac što nije postigao tri ili četiri gola protiv Junajteda je golman Onana. Upisao se dva puta, jednom sa bijele tačke, potom je i asistirao kada je Fil Foden stavio tačku na mančesterski derbi.

Nketija (Arsenal) - dok god je u Arsenalu vjerovatno će imati samo ulogu rezervnog napadača. Het-trik protiv Šefild junajteda govori da mu ta uloga savršeno prija.

Bonus video: