Budućnost u Baru cilja polufinale, Dečić protiv Petrovca

Dečić, koji je u seriji od šest pobjeda, dočekuje Petrovac, na čijoj klupi debituje Nenad Brnović

4466 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Četvrtfinalne utakmice Kupa Crne Gore u fudbalu biće odigrane danas. Jezero će u Beranama (13.30) ugostiti Kom, dok su za 15 sati zakazani dueli Dečića i Petrovca u podgoričkom naselju Stari aerodrom, odnosno Bokelja i Rudara u Kotoru. Program će kompletirati utakmica između Mornara i Budućnosti u Baru (17.30).

Budućnost je u subotu, u derbiju 14. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, savladala Sutjesku 1:0, dok su Barani izgubili od Dečića i prekinuli niz od devet mečeva bez poraza.

- Mornar je dobra ekipa, osjetili smo to u prvenstvenom meču kada smo odigrali neriješeno u Baru. Dobro smo se pripremili, imamo kvalitetan odnos prema treningu i nadam se pozitivnom rezultatu - rekao je mladi defanzivac Budućnosti Damjan Dakić za klupski sajt.

Aktuelni šampion ima tri vezana trijumfa u prvenstvu (Rudar, Jezero, Sutjeska). “Plavi” u stopu prate Dečić, imaju bod manje od lidera, a žele do kraja i u Kupu.

- Kup je specifično takmičenje, forma često ne znači mnogo, naročito jer jedan meč odlučuje ko prolazi. To stvara dodatni pritisak i moramo da budemo maksimalno fokusirani, motivisani, željni igre i rezultata - poručio je Dakić.

Od promjene trenera, Dečić je u sjajnoj seriji - tim Milorada Pekovića je vezao šest pobjeda, a danas dočekuje Petrovac, na čijoj klupi će debitovati Nenad Brnović.

- Ušli smo u seriju pobjeda i želimo da je nastavimo. Mnogo bi nam značilo da uđemo u polufinale i ostanemo u trci za trofej. Neće biti lako, Petrovac će sigurno biti silno motivisan, jer kroz Kup vidi šansu da se domogne Evrope. Ali, ohrabreni smo dobrim rezultatima i sa velikim optimizmom dočekuje meč - rekao je Brazilac iz Dečića Augusto.

PAROVI:

Jezero - Kom (13.30)

Dečić - Petrovac (15)

Bokelj - Rudar (15)

Mornar - Budućnost (17.30)

Bonus video: