Groso: Napad u Marseju lekcija za budućnost, sve je moglo da se završi tragično

Utakmica između Marseja i Liona odložena je u nedjelju uveče, nakon što su navijači domaćih kamenovali autobus protivničke ekipe na putu do stadiona Velodrom - Groso je zadobio rasjekotine po licu

3316 pregleda 0 komentar(a)
Groso, Foto: Twitter.com/OL
Groso, Foto: Twitter.com/OL

Trener fudbalera Liona Fabio Groso rekao je da je napad na klupski autobus, koji su izveli navijači Olimpika iz Marseja, "mogao da bude tragičan".

Utakmica dva Olimpika Marseja i Liona odložena je u nedjelju uveče u Marseju, nakon što su navijači domaćih kamenovali autobus protivničke ekipe na putu do stadiona Velodrom.

Groso je zadobio rasjekotine po licu, a povrijeđen je i njegov pomoćnik Rafaele Longo.

"Svim srcem se nadam da će ovo biti lekcija za budućnost. Ono što se dogodilo u nedjelju, mogla je da bude tragedija, za sport i sve one koji ga vole", naveo je Groso na društvenim mrežama, prenio je BBC.

On je zadobio 12 šavova i nije u utorak mogao da vodi trening ekipe.

Fotografija njegovog okrvavljenog lica bila je na naslovnici lista Ekip u ponedjeljak, a napad je izazvao oštre kritike francuske javnosti.

Francuska policija uhapsila je devet osoba i traga za ostalim počiniocima.

Francuska agencija Frans pres prenijela je da je Lion tražio da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

"U ovom trenutku nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi potrebni da se igra u Marseju. Moramo da igramo na neutralnom terenu. Želimo da bezbjednost naših igrača bude garantovana", rekao je generalni menadžer Liona Vensan Ponso za klupsku televiziju.

Bonus video: