Najveći uspjeh Jezera, Dečić u foto-finišu do polufinala, Rudar penalima slavio u Kotoru

Odigrani mečevi četvrtfinala fudbalskog Kupa Crne Gore

19806 pregleda 11 komentar(a)
Slavlje Šarkića i Ljuljđuraja nakon drugog gola Dečića, Foto: FSCG
Slavlje Šarkića i Ljuljđuraja nakon drugog gola Dečića, Foto: FSCG

Jezero, Dečić i Rudar su u polufinalu Kupa Crne Gore u fudbalu.

Tuzani su lideri prvoligaškog karavana, u minule tri sezone dva puta su bili u finalu i njihov plasman među četiri najbolja nije iznenađenje, što se ne bi moglo reći za Jezero i Rudar.

Plavljani su, naime, prvi put u polufinalu u samostalnoj Crnoj Gori, dok se Pljevljaci bore za opstanak, a tek u subotu su pobjegli sa posljednjeg mjesta prvoligaške tabele.

Vrlo zanimljivo četvrtfinale odigrali su Dečić i Petrovac na stadionu OFK Titograda, a slavili su Tuzani 2:1 golom Pjetera Ljuljđuraja u 92. minutu.

Prethodno je Dečić poveo golom Draška Božovića iz penala u nadoknadi prvog poluvremena, a Petrovčani, na čijoj je klupi debitovao trener Nenad Brnović, izjednačili preko Aldina Adžovića u 61. minutu.

Jezero je stiglo do polufinala u velikom stilu - 6:1 protiv drugoligaša Koma, na stadionu u Beranama.

Edis Redžepagić u 4, Balša Tošković u 12, Petar Pavlićević u 46. i 82, Marko Šimun u 52. i Anil Julević u 72, do vrha su napunili mrežu Koma. Sve što su gosti uspjeli da urade bilo je izjednačenje na 1:1, preko Vladimira Perišića u 10. minutu.

Duel Bokelja i Rudara u Kotoru odlučen je penalima, pošto je u regularnom toku napadač domaćih Igor Poček u 61. minutu odgovorio na gol Vaska Kalezića iz penala u 22. (1:1).

U penal seriji, presudio je promašen penal napadača domaćih Vladana Kordića u trećoj seriji, odnosno odbrana mladog golmana Pljevljaka Balše Radanovića.

Za Rudar je bilo precizno svih pet izvođača - Kalezić, Bakrač, Milić, Radojičić i Zečević. Za Bokelju su pogodila "samo" četvorica - Poček, Pajović, Muković i Pepić.

U četvrtom duelu četvrtfinala igraju Mornar i Budućnost. Duel u Baru počinje u 17.30 časova.

Rezultati

Jezero - Kom 6:1

Dečić - Petrovac 2:1

Bokelj - Rudar 1:1 - penali 4:5

Mornar - Budućnost 2:2 - penali 2:4

Bonus video: