Budućnost od dva gola minusa preko penal-serije do polufinala

Podgoričani savladali Mornar - penalima 4:2, nakon 2:2 u regularnom toku i pridružili se Dečiću, Jezeru i Rudaru u polufinalu Kupa

11730 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti idu u završnicu Kupa Crne Gore, nakon što su u četvrtfinalnom duelu protiv Mornara u Baru morali da se suoče sa dva gola minusa, a onda i sa presijom koju donosi penal-serija.

Izabranici Mladena Milinkovića na kraju su bili precizniji i koncentrisaniji od domaćina, slavili su 4:2 u ispucavanju penala poslije 2:2 u regularnom toku, i pridružili se Dečiću, Jezeru i Rudaru u polufinalu.

Barani su rano poveli 2:0, sa dva gola francuskog napadača Krisa Marlona Ondonga-Mbe došli su na korak od velikog podviga.

Bivši napadač Mladosti DG je u 3. minutu iskoristio centaršut Kolundžića, a u 10. sjajnu loptu u prostor Škrijelja za brzopoteznih 2:0 - Podgoričani su morali da krenu "iz hendikepa".

Nije ih to pokolebalo, napadali su strpljivo, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena postigli, ispostavilo se, ključni gol - Petar Grbić je sjajno pogodio pod prečku sa lijeve strane.

Dvije velike šanse za Podgoričane prije toga je propustio Tonći Mujan, a tresla se i stativa gola Barana.

Milinković je mijenjao u nastavku, ušao je Vasilije Adžić, koji je još jednom potvrdio veliki talenat - u 64. minutu pogodio je sa 20 metara nakon dodavanja Grbića.

Opasna je bila Budućnost, opasan je bio i Mornar, presudili su penali - presudila su dva udarca u prečku fudbalera domaćih.

Kaluđerović u prvoj i Okamoto u četvrtoj seriji - Podgoričani nisu morali ni da pucaju peti penal, pošto su precizni sa bijele tačke bili Mrvaljević, Grbić, Mujan i Sekulović.

Za Mornar, penale su realizovali Jeknić i Baošić.

Rezultati

Jezero - Kom 6:1

Dečić - Petrovac 2:1

Bokelj - Rudar 1:1 - penali 4:5

Mornar - Budućnost 2:2 - penali 2:4

Bonus video: