Slovačka iskusno iskoristila promašaje naše selekcije

Debi na Svjetskom prvenstvu crnogorska mini fudbal reprezentacija je završila u osmini finala eliminacijom od Slovačke - 5:2

9004 pregleda 2 komentar(a)
Poveli pa griješili: Naša mini fudbal selekcija se oprostila od Mundijala, Foto: WMF
Poveli pa griješili: Naša mini fudbal selekcija se oprostila od Mundijala, Foto: WMF

Debi na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, crnogorska mini fudbal reprezentacija je završila u osmini finala eliminacijom od Slovačke - 5:2.

Po prvi put su izabranici Dragana - Šica Mugoše igrali u večernjem terminu u Ras Al - Hajmahu i sjajno su ušli u utakmicu, poveli nakon odlične akcije iz slobodnog udarca već u 4. minutu.

Gol je postigao Bojan Jovanović na asistenciju kapitena Zorana Kovača, a potom bolju igru naša ekipa nije krunisala iz nekoliko dobrih prilika.

I onda, uslijedio je niz grešaka iz kojih je domaćin posljednjeg Evropskog prvenstva preokrenuo već do poluvremena - loše postavljanje na slobodom udarcu iskoristio je Boris Juhaš u 13. minutu da plasira loptu u prazan ugao zaklonjenog golmana, da bi potom nesporazum golmana i odbrane iskoristio Blažej Marek u 20.

U 23. minutu je Jaroslav Repa pogodio iz drugog pokušaja.

U nastavku su naši igrači krenuli silovito, ali su Slovaci znali kako da "ukradu" vrijeme - brojni faulovi, nerijetko i grubi a i njihova klupa je iskusno prekidala igru ne libeći se žutih kartona.

Ipak, u 36. minutu je Darko Rajković uspio da izbjegne grub faul i pronađe Borisa Mijovića koji je golom unio neizvjesnost (3:2). A potom smo prokockali i dvije sjajne šanse, kod druge i sjajna odbrana slovačkog golmana i kazna je stigla iz prve šanse rivala..

Neuobičajeno daleko izbacivanje lopte iz auta iznenadilo je našu odbranu i Filip Kiš je karate udarcem na drugoj sattivi zakucao loptu pod prečku, da bi potom u posljednjem minutu i Tomaš Mikloš fantastičnim volejem sa 13 meatra od stative postavio konačan rezultat.

"Teška utakmica u kojoj smo danak platili lošoj realizaciji. Poveli smo, promašili još nekoliko šansi a onda vezanim greškama dozvolili rivalu preokret. I u drugom smo puno šansi promašili, a ti neiskorišćeni ziceri su nas pratili od starta šampionata. Eto, nadamo se da će ovo iskustvo značiti za naredna velika takmičenja", kazao je Kovač

Sovačka je ne samo pokazala iskustvo već i klasu jer je u grupi eliminisala Francusku.

Bonus video: