Grof sa sedam života

Grofa crveni karton Gorbatenka odvojio od nove velike pobjede nad Manćinijem, Dzjuba ipak nije platio 120 hiljada da bi igrao za omiljenog trenera, već je to preuzeo Tulski region
97 pregleda 0 komentar(a)
Artjom Dzjuba, Foto: Sports.ru
Artjom Dzjuba, Foto: Sports.ru
Ažurirano: 22.04.2018. 13:10h

Ako se nešto desi jednom može biti slučajno, ali ako se desi dva puta, ponoviće se opet...saznanje je jednog od največih jugoslovenskih pisaca Meše Selimovića u kultnom romanu "Derviš i smrt"...

A nakon pobjede na "Krestovskom" (1:0), najbolji crnogorski trener Miodrag -Grof Božović bio je blizu novoj pobjedi nad novoimenovanim italijanskim selektorom i trofejnim trenerom Robertom Manćinijem.

Ipak, crveni karton jednom od vezista "oružara" u najboljoj formi, Ilji Gorbatjenku, omogućio je je Zenitu da preokrene u svega dva minuta. I sa igračem manje, međutim, domaća ekipa je imala prečku srpskog internacionalca Gorana Čaušića, i još jednu nakon koje je Arttjom Dzjuba izjednačio na 3:3, a u finišu se spasavala superbogata ekipa italijanskog selektora, jer je Arsenal imao zicer za pobjedu.

A Dzjuba, koji je ponudio da uplati 120.000 eura kako bi mogao kao posuđen igrač Zenita igrati za Grofovu ekipu, bio je jedan od junaka sa dvije asistencije i golom. Ostali prvotimci "oružara", na pozajmnici iz Zenita, naš reprezentativac Luka Đorđević i ruski Ivan Novoseljcev, zbog povreda su propustili meč protiv svog kluba.

Arsenalu pobjeda nije bila imperativ, pošto "oružari" su trenutno šesti ali sa utakmicom više i 11 bodova manje od zone evropkupšova, dok je Zenit treći sa bodom i utakmicom više od CSKA u borbi za Ligu šampiona.

Ali ostaje žel što bolju igru, desetkovana Grofova ekipa nije riješila pobjedom preotiv jednog od deset najbogatiojih svjetskih klubova. Odsustva prvotimca omogućila su Zenitu da preko Paredesa direktno iz kornera pogodi gol, a crveni karton Gorbatenku, jednom od "oružara" u najboljoj formi, pomogla su Manćiniji da dođe do boda.

Rezultat:

Arsenal - Zenit 3:3 (Gorbatjenko 3, Takačjov 45, Dzjuba 88 - Paaredes 36, Kuzjajev 82, 83)

Bonus video: