Slučaj Tonali: Njukasl sprovodi istragu, možda i tuži Milan

Italijan je zbog ilegalnog klađenja suspendovan na 10 mjeseci

11121 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sandro Tonali je prošle sedmice kažnjen sa 10 mjeseci neigranja zbog ilegalnog klađenja, kasnije se ispostavilo da je zavisnik i da je problem veći nego što se mislilo, a sada naredne korake pažljivo razmatra njegov klub Njukasl.

Italijan je ljetos stigao u Premijer ligu iz Milana za skoro 70 miliona eura, a "svrake" bi mogle i da pokrenu tužbu protiv "rosonera" ako se ispostavi da je velikan iz Grada mode znao za Tonalijev porok koji nije od juče...

"Od momenta kada se sve dogodilo mislio sam najviše o tome da li sam mogao nešto bolje da uradim. Pitam se da li je trebalo da znamo tako nešto. Sandro je vrhunski fudbaler i nedostajaće nam, svi smo na gubitku", rekao je Njukaslov direktor Den Ešvort.

Ešvort je bio direktno uključen u pregovore sa Milanom, direktno je i odgovoran za transfer.

"Teško je da ulazim u to da li su i šta drugi klubovi znali. Sve što sada možemo da uradimo je da sprovedemo internu istragu", dodao je Ešvort.

Na pitanje da li će Njukasl tužiti Milan, odgovorio je:

"Jednostavno ne znam. U ovom poslu sam 16 godina i nikada se nešto slično nije dogodilo. S kim god sam iz svijeta fudbala razgovarao imao je istu reakciju: "pa kako ste to mogli da znate?". Stvarno smo svi bili šokirani, jer je došlo niotkuda", istakao je Ešvort.

Engleski mediji navode da će Tonali za vrijeme suspenzije imati drastično manju sedmičnu platu od 120 hiljada funti (koliko mu stoji u ugovoru), ali i da će sve vrijeme trenirati sa prvim timom.

Bonus video: