Milutinu Osmajiću sjutra će suditi čuveni Entoni Tejlor

Čuveni Entoni Tejlor je zbog greške u korist Njuksla kažnjen da ovog vikenda sudi u Čempionšipu utakmicu Prestona i Koventrija (subota, 16 h)

4623 pregleda 6 komentar(a)
Tejlor prvi put od 2019. godine nije delegiran za Premijer ligu, Foto: Reuters
Tejlor prvi put od 2019. godine nije delegiran za Premijer ligu, Foto: Reuters

Entoni Tejlor, jedan od vodećih svjetskih fudbalskih sudija, prvi put nakon četiri godine neće biti na centru neke od utakmica Premijer lige.

Tejlor će suditi sjutrašnju utakmicu Prestona našeg reprezentativnog našadaač M;ilutina Osmajića protiv Koventrija u Čempionšipu, objavio je Dejli mejl.

To je prvo ispadanje Tejlora u niži rang još od 2019. godine a odluka je donesena kao kazna za penal sviran u korist Njukasla protiv Vulverhemptona (2:2), u utakmici 28.oktobra.

On je dosudio da je korejski napadač Hvang He-Čann srušio defanzivca Fabijena Šera dok je pokušavao izbiti loptu iz šesnaesterca u prvom poluvremenu. Napadač Njukasla Kalum Vilson realizovao je penal.

“Drugi gol Njukasla uopšte nije penal?! Nipošto! To je ružna odluka sudije i video asistenta. Ali, makar smo uspjeli da izjednačimo - rekao je nakon utakmice glavni trener Vulvsa Gari O'Nil.

Bonus video: