Uzdrmani Bajern u grotlu „Vestfalena”

Prvi “klasiker” u sezoni - od 18.30 se sastaju Borusija i Bajern u derbiju 10. kola Bundeslige. Bavarci prije tri dana eliminisani iz Kupa, Tomas Tuhel na udaru

1791 pregleda 0 komentar(a)
Čeka se reakcija Bajerna: Tomas Tuhel, Foto: Reuters
Čeka se reakcija Bajerna: Tomas Tuhel, Foto: Reuters

Borusija Dortmund je prošle sezone dovela Bajern do ivice provalije, a onda sama sebi pokvarila veliko slavlje kada je porazom od Majnca u posljednjem kolu Bundeslige dozvolila velikanu da odbrani titulu prvaka Njemačke.

Više od pet mjeseci od šokantne završnice šampionata na programu je prvi “klasiker” u sezoni - domaćin je Borusija koja ima šansu da pobjedom preskoči Bavarce na tabeli (18.30 časova).

Bajern je drugi sa dva boda manje od lidera Bajera, te dva više od “milionera” i Štutgarta, ali gigant gostovanje na nekadašnjem “Vestfalenu” dočekuje uzdrman poslije senzacionalne eliminacije u Kupu od trećeligaša Sarbrikena. Borusija je, s druge strane, prošla Hofenhajm, pa je svakako veći pritisak na timu Tomasa Tuhela.

- A kada u Bajernu nije pritisak? - pita se Tuhel i nastavlja:

- Kada potpišete za ovaj klub - potpisali ste da idete na trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupate. S te strane, ovo je meč kao svaki drugi na putu ka cilju, a s druge želim da reakcija bude prava poslije onoga što nam se dogodilo u srijedu - rekao je bivši trener Čelsija i Pari Sen Žermena.

Prošle sezone u Dortmundu nije bilo pobjednika (2:2), dok je Bajern na “Alijanc areni” slavio 4:2.

- Ovo su utakmice koje odlučuju detalji i greške moramo da svedemo na minimum. To što je Bajern eliminisan iz Kupa ne znači puno, u derbijima motivacija i ono što je bilo prije nekoliko dana uvijek bude u drugom planu - poručio je trener Borusije Edin Terzić.

Njemački mediji, međutim, tvrde da je poraz od Sarbrikena ostavio posljedice i da je bitno poremetio odnose u svlačionici Bajerna. Tačnije, izbacio ih je na površinu - navodno veći dio tima nije zadovoljan načinom na koji Tuhel vodi tim i ne vidi napredak ni u kom smislu od kada je krajem marta smijenjen Julijan Nagelsman.

Spekuliše se o otvorenom nezadovoljstvu Džošue Kimiha ulogom na terenu, ali i revolt rerezentativca zbog izjava trenera koji ga je više puta ove sezone javno kritikovao. Novinari su nedavno pisali o tome da je Tuhel dobio “direktivu” od čelnika Bajerna da povede računa o tome šta priča i da neke stvari moraju da ostanu unutar kluba.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: