Bajer Leverkuzen, kandidat za titulu - deseta uzastopna pobjeda tima Ćabija Alonsa (VIDEO)

"Farmaceuti" slavili 3:2 u Hofenhajmu i učvrstili se na prvom mjestu pred veliki derbi konkurenata - Borusije Dortmund i Bajerna (18.30 h)

4369 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bajer Leverkuzen je kandidat za titulu - jasno je to nakon pobjede na teškom gostovanju u Hofenhajmu (3:2), desete uzastopne u svim takmičenjima.

"Farmaceuti" su se učvrstili na prvom mjestu Bundeslige, sa pet bodova više od Bajerna, s tim što šampiona večeras čeka "klasiker", gostovanje četvrtoplasiranoj Borusiji Dortmund, koja ima sedam bodova manje od lidera.

Bajer je na "Prezero areni" poveo u 9. minutu golom Florijana Virca, a prednost je duplirao Alehandro Grimaldo u nadoknadi prvog poluvremena.

U nastavku, munjevita reakcija domaćina i ekspresno izjednačenje - Anton Stač je smanjio na 2:1 u 55, a Vut Veghorst izjednačio na 2:2 već u 58. minutu.

Podatak da su gosti, uprkos svemu, našli put do pobjede, govori od kakvog je materijala "izrađen" tim Ćabija Alonsa. Igrao se 70. minut kada je Grimaldo donio Bajeru devetu pobjedu na 10 kola Bundeslige ove sezone. "Farmaceuti" imaju samo jedan remi - protiv Bajerna u gostima.

Totalna suprotnost je Union Berlin, učesnik Lige šampiona, koji vezao 12. poraz u svim takmičenjima!

Tim iz nekadašnjeg istočnog dijela velikog grada nokautiran je kod kuće od Ajntrahta - 3:0!

Gosti su poveli na "Forsterej areni" već u 2. minutu, a duplirali vođstvo u 12. Oba puta strijelac bio Egipćanin Omar Marmuš. U nastavku je pobjedu potvrdio Naćo u 82. minutu.

Iznenađujući poraz doživio je Lajpcig - 2:0 za domaćina u Majncu, golovima Li Ju Sunga u 76. i Bareira u 80. minutu.

Keln i Augzbur igrali su 3:3, a remi i u duelu Frajburga i Menhengladbaha, uz goleadu - 3:3.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: