Siti goleadom ispratio Bornmut, povreda Halanda brine Gvardiolu

Aktuelni šampion postigao šest golova, Norvežanin zamijenjen na poluvremenu

8279 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester sitiju je trebalo pola sata da probije defanzivni bedem Bornmuta, a kada je Žeremi Doku poslije duplog pasa sa Rodrijem donio prednost šampionu postavljalo se samo jedno pitanje - koliko golova će primiti autsajder na "Etihadu".

Primio ih je šest (6:1), već u 37. minutu bilo 3:0, pa Siti nijednog momenta nije dovodio u pitanje devetu pobjedu u Premijer ligi u sezoni.

Doku je poslije pogotka dva puta bio asistent (Bernardu Silvi i Manuelu Akanđiju kojeg je ustvari pogodio loptom kada je šutirao), a u nastavku je mrežu zatresao i Fil Foden koji je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog Erlinga Halanda.

"Građani" su kasnije malo usporili ritam, Bornmut preko Luisa Sinistere smanjio, ali je to bio samo uvod u majstoriju Silve koji se u 84. poigrao s odbranom i golmanom protivnika za 5:1.

Konačan rezultat je postavio Nejtan Ake.

"Bili smo dobri, posebno Doku koji igra veoma pametno i donosi prave odluke na terenu. U njemu imamo zaista pravu opasnost za protivnika", rekao je Gvardiola i osvrnuo se na povredu Halanda:

"Izvrnuo je članak. Nadam se da nije u problemu".

Jedanaesto kolo je bilo talično za Šefild junajted koji je stigao do prve pobjede u sezoni.

Na "Bramal lejnu" je savladan Vulverhempton, a trijumf domaćinu donio je Oliver Norvud iz penala u 100. minutu.

Brentford je u meču punom preokreta bio bolji od Vest Hema (3:2), Kristal Palas je slavio na gostovanju Barnliju (2:09, a pobjednika nije bilo u duelu Evertona i Brajtona (1:1).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: