Jezero bez milosti prema novajliji i debitantu, šesta pobjeda za čvrsto 3. mjesto

Plavljani u prvom meču 15. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige pobijedili Mladost Lob.bet u Beranama sa 2:0

13395 pregleda 342 reakcija 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Treneri će reći da Crnogorskoj ligi, u moru izjednačenih timova, presuđuju nijanse.

Tako je bilo i u premijernom susretu 15. kola, koji kao da je bio nastavak prethodnih mečeva - ove sezone, naime, te nijanse su vrlo često na strani Jezera, a još češće protiv Mladosti Lob.bet - 2:0 za domaće.

Ekipa Ivana Brnovića se vratila pobjedama nakon poraza i remija u prethodna dva kola i šestom trijumfom je nastavila da sanja snove. Kakve, pokazaće vrijeme, ali "čvrsto" treće mjesto, sa pet bodova i utakmicom više od četvrtoplasirane Sutjeske, sve to u finišu jesenje polusezone, izgleda fantasično za Plavljane.

Gosti, novajlije i debitantni u eliti, doživjeli su peti uzastopni poraz, šesti na posljednjih sedam mečeva, posljednji su na tabeli i sada je jasno da su glavni kandidati za ispadanje.

Izgubili su, iako su u Beranama kreirali možda i više od domaćeg sastava. Presudila je, međutim, kompaktnost domaćih fudbalera, spretnost u napadu kada je trebalo realizovati šanse - to su nijanse koje odlučuju.

Već u 13. minitu domaći su poveli iz prekida. Marko Šimun je izveo korner, kapiten Edis Redžepagić skrenuo loptu glavom, do noge štopera Nikole Jovićevića, koji je sa peterca skrenuo loptu u mrežu - 2:0.

Plavljanima za trijumf nije bila dovoljna samo spretnost pred protivničkim golom, bio im je potreban i golman Igor Asanović.

Od nekoliko sjajnih odbrana, izdavajaju se dvije koje je u istoj akciji, početkom drugog poluvremena, izveo nakon udaraca Borisa Došljaka.

Ono što nije uspjelo fudbalerima tima Radisava Dragićevića, uspjelo je napadaču Jezera Balši Toškoviću, koji je u 74. minutu pogodio nogom nakon centaršuta Davora Kontića.

JEZERO - MLADOST LOB.BET 2:0

Berane - Gradski stadion. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Strijelci: Jovićević u 13. i Tošković u 74. minutu. Žuti kartoni: Abdulahi, Maraš, Radinović (Mladost Lob.bet).

Jezero: Asanović, Vuković, Imamović, Jovićević, Stijepović (88. Osmanović), Šimun, Noaki (72. Škrijelj), Kontić, Julević (46.Tošković), Redžepagić (65. Muzurović), Pavlićević (72. Bošković).

Mladost Lob.bet: Dragojević, Radusinović (65. Milić), Vujisić, Šofranac, Vlahović (46. Delić), Popović (46. Badnjar), Hurtado, Abdulahi (78. Jukić), Maraš (65. Krstović), Radinović, Došljak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: