Nova VAR kontroverza u Engleskoj: Njukasl savladao Arsenal spornim golom

Entoni Gordon dao gol odluke u 64. minutu, ali vjerovatno nijednom neutralnom posmatraču nije bilo jasno kako su u VAR sobi previdjeli faul Žoelintona, koji je sa obje ruke odgurnuo Gabrijela

13960 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Po ko zna koji put, engleske sudije su izazvale kontroverze, i to opet u derbiju kola.

Njukasl je savladao Arsenal 1:0, a utakmica će se pamtiti po veoma sumnjivom pobjedničkom golu Entonija Gordona u 64. minutu.

Džejkob Marfi je očajno šutirao, igrači „tobdžija” stali jer su mislili da je lopta završila u gol-autu, ali ju je Džo Vilok stigao, centrirao, a Entoni Gordon zatresao mrežu.

Sudije u VAR sobi su prvo gledale da li je lopta izašla prije nego što ju je Vilok dodirnuo, potom da li je Žoelinton u skoku prije gola Gordona napravio faul nad Gabrijelom, a potom i da li je nakon njegovog dodavanja strijelac bio u ofsajdu.

Sve tri odluke su bile u korist „svraka”, ali vjerovatno nijednom neutralnom posmatraču nije bilo jasno kako su u VAR sobi previdjeli faul Žoelintona, koji je sa obje ruke odgurnuo zemljaka iz Arsenala.

„Odlično je za utakmicu što je postignut gol, ali kako možete ovo da priznate? Vau. Nismo imali mnogo stvari o kojima bismo pričali sa ove utakmice do sada, sada imamo jednu veliku”, rekao je komentator BBC-a Kris Vodl, igračka legenda Njukasla.

Pogledajte OVDJE šta se sve dešavalo u toj akciji.

Arsenal je ovim porazom izgubio korak za vodećima. Prvi je Mančester siti nakon današnje „šestice” protiv Bornmuta sa 27 bodova, a sa 26 drugi Totenhem, koji u ponedjeljak dočekuje Čelsi. Tim Mikela Artete ima 24 i sjutra bi mogao da ga pretekne Liverpul, koji ima 23 i gostuje kandidatu za ispadanje, Lutonu.

Bonus video: