Kopa libertadores dobio 26. šampiona - Fluminense nakon produžetaka prekinuo nestvarnu seriju Boke

Tim iz Rio de Žaneira na svojoj „Marakani” slavio 2:1 i onemogućio Boku da dođe do titule, iako u nokaut fazi nikoga nije pobijedila u regularnom toku, već je tri puta prošla nakon dva remija i penala

12115 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Ricardo Moraes
Foto: Reuters/Ricardo Moraes

Južna Amerika je dobila 26. fudbalskog vladara u istoriji, jer je Fluminense u finalu Kopa libertadoresa, nakon produžetaka, savladao Boku juniors 2:1 nakon produžetaka.

Finale 64. izdanja na kultnoj „Marakani” je imalo spektakularnu najavu, jer su navijači Boke „okupirali” Rio de Žaneiro, Bilo je ih oko 100.000, uz pjesmu su stigli do jednog od najvećih stadiona na svijetu, a mnogi su ispred njega i ostali.

„Trikolori” su, ipak, prvi „potegli” - nakon odlične akcije po desnoj strani, Argentinac Herman Kano je zatresao mrežu u 36. minutu i izazvao erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Boka se nije predavala, a Kolumbijac Luis Advinkula je sjajnim udarcem lijevom nogom sa 20-ak metara donio izjednačenje u 72. minutu.

Regularni tok finala je završen tim rezultatom, čime je Boka dodatno „pojačala” istorijski učinak, s obzirom na to da je svih sedam mečeva u nokaut fazi završila remijima!

U osmini finala je nakon 0:0 i 2:2 izbacila urugvajski Nasional, potom Rasing u 180 minuta bez golova, a u polufinalu Palmeiras poslije 0:0 i 1:1 i svaki put je heroj bio golman Serhio Romero u penal serijama.

Sada se nije došlo do toga zahvaljujući rezervisti zanimljivog imena - Džonu Kenediju, koji je u 99. minutu krunisao odličnu akciju cijelog tima.

Omaleni napadač je otišao da slavi sa navijačima, popeo sa na tribine, zbog čega je dobio drugi žuti karton.

Boka, ipak, to nije znala da iskoristi, a uskoro je van terena morao Frank Fabra, jer je ošamario kapitena Fluminensea, Nina.

Timovi su ostali sa desetoricom, Boka je krenula po gol koji bi je ostavio u igri za sedmi pehar, čime bi se izjednačila na vrhu sa drugim argentinskim klubom, Indepentijenteom, ali nije uspjela.

Šta više, domaći su imali zicer za 3:1, ali je Guga pogodio stativu u 114. minutu.

U finišu meča, kamera je snimila Marsela kako plače na klupu Fluminensea. Koji minut kasnije, postao je tek 14. igrač u istoriji koji je osvojio i Ligu šampiona i Kopa libertadores.

Bonus video: